Emile Rousseaux (Knack) geen kandidaat-bondscoach België

Redactie KW

De zoektocht van de volleybalbond naar een opvolger voor Vital Heynen is volop aan de gang. De Limburger verbrak woensdag eenzijdig zijn contract dat tot 2020 liep en koos voor een nieuwe uitdaging bij wereldkampioen Polen.

De Red Dragons zelf zijn onder mekaar volop aan het brainstormen over een nieuwe Belgische bondscoach. Uit een eerste kleine bevraging blijkt dat de spelers Emile Rousseaux naar voren schuiven als ideale opvolger van Vital Heynen. Maar de succescoach van Knack Roeselare bereikte vorig jaar al een akkoord met de Franse volleybalfederatie. Onder zijn bewind zou hij de Franse dames -momenteel in een kleine crisis- naar de Olympische Spelen van 2024 moeten loodsen. Vanaf deze zomer begint hij in Frankrijk aan zijn nieuwe uitdagende opdracht. “Het flatteert me dat de Red Dragons denken dat ik de geschikte kandidaat ben om hun project in goede banen te leiden. Al betwijfel ik sterk of de beleidsmakers binnen de Belgische bond mij ook bovenaan hun lijstje zetten. Ik weet niet of ik pas in hun plaatje. Maar dat de spelers mijn manier van werken duidelijk appreciëren doet me uiteraard wel enorm veel plezier.”

Mijn gegeven woord aan de Fransen is goud waard en daar kom ik niet op terug

De Belgische volleybalbond kan zich in elk geval een telefoontje naar Rousseaux besparen want de coach is duidelijk. “Mijn gegeven woord aan de Fransen is goud waard en daar kom ik niet op terug hoe erg het Belgisch verhaal mij ook aanspreekt. Ik heb in het verleden nog nooit mijn contract verbroken en ik ben ook niet van plan om dit nu wel te doen. Zelfs niet als de beste ploeg van Jupiter aan mijn mouw trekt“, besluit hij met een knipoog. Emile Rousseaux is nog tot in mei in dienst van Roeselare en daarmee is hij nog steeds in de running om een historische zesde titel op rij te halen. Nadien neemt huidig assistent Steven Vanmedegael de honneurs waar als hoofdcoach van Knack.

De Red Dragons zelf beseffen dat de toekomstige bondscoach cruciaal wordt voor hun toekomst. “Het is belangrijk dat we de juiste persoon vinden die ons nog meer stappen voorwaarts kan laten zetten. Ik denk dat we de volgende coach in het buitenland moeten zoeken, zeker met het oog op kwalificatie voor de volgende Olympische Spelen in 2020”, reageerde een Red Dragon vanuit het buitenland.

(MPM/Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier