Elise Desmet goed op dreef met Elckerlyc Zwevezele A: “De club van mijn hart”

© a-Kurt
Redactie KW

De dames van Elckerlyc Zwevezele A doen het ook dit seizoen bijzonder goed. Vorig weekend schakelden ze in de Vlaamse beker Davo Wevelgem A uit waardoor ze volgende maand in de halve finale mogen aantreden tegen een ploeg uit eerste divisie. Ook in de competitie doen de pupillen van afscheidnemend coach Wim Vertenten het prima.

Elise Desmet (24) is niet verbaasd dat haar team dit seizoen bijzonder goed presteert. “We zijn al enkele jaren goed op dreef en eigenlijk worden we alleen maar beter door langer met elkaar samen te spelen. Enkel als we tegen Bevo Roeselare aantreden, sluipt er een soort bibber in onze ploeg. Deze club ligt ons niet echt”, opent de kapitein van Elckerlyc.

“Niettegenstaande de kampioen dit jaar door de competitiehervorming niet promoveert, willen we toch heel graag als eerste eindigen. We willen immers een tijdperk afsluiten als de beste provinciale damesploeg. Binnen de groep durven we deze ambitie echter niet luidop uitspreken,want we vrezen dat er dan een vloek op rust. Toen we eerder expliciet onze ambities formuleerden om de bekerfinale te winnen, werden we twee keer geklopt.”

Afscheid van de coach

De Zwevezeelse apothekeres geeft toe dat het volgend seizoen wennen wordt met een nieuwe coach. “We wisten dat Wim zou vertrekken maar stiekem hoopten we toch dat hij zou blijven. We zijn ervan overtuigd dat zijn vertrek geen effect zal hebben op onze prestaties in de komende wedstrijden. We willen beiden in schoonheid van elkaar afscheid nemen en zo hoog mogelijk eindigen. Ik denk niet dat er meisjes zijn die hem zullen volgen naar Vkt Torhout. Enkele speelsters hangen na dit seizoen om verschillende redenen de sloffen aan de haak. Zelf blijf ik Elckerlyc trouw want dit is de club van mijn hart. De sfeer is hier top en dat is voor mij het belangrijkste.” (PDC)

Zaterdag 8 februari om 19.30 uur: B&W Comp. Lendelede B-Elckerlyc Zwevezele A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier