Eindelijk passend afscheid voor Hendrik Tuerlinckx

Hendrik Tuerlinckx werd onder meer bedacht met een ruime voorraad Filou en een lidkaart van de nieuwbakken supportersclub The Blue Wall met het nummer 001. © VDB
Redactie KW

Door de coronarestricties kreeg clubicoon Hendrik Tuerlinckx na de dubbelslag titel-beker het jongste seizoen geen officieel afscheid van de Knack-supporters. Dat kreeg hij zaterdag, dankzij de medewerking van de kalendermaker, dan wel na de door Knack met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen zijn nieuwe ploeg VC Haasrode/Leuven.

Ook het trio Verhanneman-Coolman-D’Hulst of de helft van de ‘Golden Boys’ verder gevormd door het drietal Dejonckheere-Van Hirtum-Tuerlinckx dat dus afhaakte en die samen voor zoveel Knacksuccessen zorgden, keken verlangend uit naar die eerste wedstrijd tegen hun boezemvriend en oud-kapiteinTuerlinckx. Die rechtstreekse confrontatie tegen de ex-ploegmaten kwam er evenwel niet. Een knieletsel belette Tuerlinckx tegen Knack aan te treden in zijn vertrouwde Tomabelhal.

Tegen alle volleybaltechnische regels in mocht Tuerlinckx dan wel de middellijn overschrijden voor de eerste opslag gegeven werd, want hij deelde met het Knack-team terecht mee in de de huldiging van de twaalfde titel en veertiende beker van Knack Volley.

Lidkaart The Blue Wall

Na de wedstrijd genoot Tuerlinckx dan van een warm afscheid. Van de nieuwbakken supportersclub The Blue Wall kreeg hij meteen de eerste lidkaart met het nummer 001. Sponsor Filou bedacht de oud-skipper met twee meter of tien bakken, goed voor tweehonderdveertig flesjes Filou. De verrassendste huldeblijk was dan wel het reuzengroot spelersshirt met de naam Tuerlinckx en zijn nummer 2 dat naast het scorebord ontrold werd. Als blijk van waardering zal dat shirt overigens blijven hangen en zijn legendarische nummer 2 wordt niet meer gebruikt in de huidige noch volgende ploegopstellingen.

Uiteraard verdrongen de supporters zich achteraf voor een selfie of babbeltje met Straffe Hendrik.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.