Zijn jonge ploeg groeide in de wedstrijd, zette een 0-2 achterstand recht en bezat in Lou Kindt de uitblinker en de topscorer van de wedstrijd. In een spannende tiebreak was hij de man die zijn ploeg aan een eerste winst hielp in deze competitie.

In de eerste set kwam de Belgische receptie nochtans zwaar in de problemen bij de opslagen van Gavenda en Lux (3-11). Voeg daar een aantal individuele foutjes bij van de Red Dragons, die moeilijk een bal tegen de grond kregen (23% tegen 50% in aanval), en het was geen probleem voor Kovac en aanvoerder Krisko om de eerste set overtuigend te winnen.

Een betere controle op het aanvalsspel van de Slovaken in de tweede set, waarin uitblinker Lou Kindt en Grobelny voor betere Belgische weerstand zorgen. Maar dat is nog steeds onvoldoende om Krisko, Gavenda en Lux in bedwang te houden, o.a. ook al omdat het Belgisch blok niet dadelijk voor een witte zondag kon zorgen tegen de Slovaakse aanvalsgolven (64%).

© VDB

Alsof ze zich daarvan bewust waren, klikte het in de derde set wel aan het blok, de snellere passes van Van Hoyweghen kwamen veel beter terecht en als Berre Peters daar ook nog twee aces aan toevoegde, leek de derde set bij 12-7 in het voordeel van de Red Dragons beslecht te worden. En zo geschiedde: 25-19.

De jonge Belgen startten ook uitstekend in de vierde set, met dank aan Thys, Kindt en libero Stuer (8-4), maar de teruggekeerde Pavelka (ex-Waremme en Leuven) noopte coach Van Kerckhove tot een dode tijd. Pavelka werd echter opnieuw afgeblokt en dus leek het gevaar geweken, maar zo dacht Gavenda er niet over. Toch was het een sterke Lou Kindt die zijn ploeg aan een gelijke setstand hielp met aanvallende knallers en uitstekende opslagen, ondanks een goed ingevallen Lamanec.

Sets: 14-25, 21-25, 25-19, 25-21, 15-13

België: Kindt 29, Grobelny 10, Simon Peeters 1, Cosemans 1, Thys 11, Van de Velde 10, libero Stuer. Kwamen in: Verstraete, Berre Peters 8, Van Hoyweghen 1, Abinet.