Eerste oefenzege voor Par-ky Menen

Vreugde bij Lowie Stuer en Eldin Demirovic. © MPM
Redactie KW

Na drie nederlagen op rij heeft Menen dan toch zijn eerste oefenzege te pakken. Het klopte reeksgenoot Gent met 3-0. Setstanden waren 25-16, 25-21 en 25-18.

Lowie Stuer maakte zijn debuut voor zijn nieuwe club na een geslaagd WK met de Red Dragons. De libero kreeg meteen ook een basisplaats ten nadele van Yentl Bille, die het de voorbije weken zeer voortreffelijk deed. In de hoofdaanval kreeg de Lithouwer Edvinas Vaskelis de voorkeur op Jente De Vries.

Het was ook Edvinas die bij de 6-3 voor een eerste kloof zorgde, Dedeyne (ex-Menen en Knack) antwoordde met een winnende opslag. Veel opslagmissers ontsierden de aanvang van de match maar Folguera wist duidelijk wel hoe het moest: 21-14 en 22-14 dankzij twee winnende opslagen. Demirovic maakte het uit.

In set twee klom Menen alweer snel op voorsprong onder de aanvallende impulsen van Demirovic en Ver Eecke. Vaskelis kende even een dipje en kon twee keer op rij niet scoren. Gent kwam echter niet dichter dan 16-12.

Wissel in het derde spel

Coach Peris sloeg aan het wisselen in het derde spel. Andriessen, De Vries, Vandecaveye en Stuer kwamen op het parket. Ondertussen had coach Van Huffel hetzelfde gedaan aan de andere kant van het net. Par-ky greep Gent via de sterk serverende De Beul bij de keel (5-0) en die bonus werd alleen maar groter.

Menen heeft dus de eerste zege van het oefenseizoen te pakken. Eerder werd er verloren van Chaumont, Roeselare en Aalst. Zaterdagnamiddag speelt Par-ky een nieuwe oefenpot op Schiervelde tegen Knack Roeselare.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier