Eerste nederlaag van Davolo Loppem is een feit

Staand vlnr: Jarne Del’haye, Pieter Strubbe, Robin Stragier, Pieter Galle (coach)Zittend vlnr: Thibe Derycke, Thomas Regemortels, Robbe Derycke, Martijn Denys, Thomas Geers. (foto GD)
Redactie KW

Tot vorige week hadden de heren van Davolo Loppem de perfecte reeks neergezet met zes overwinningen op een rij. Afgelopen weekend maakte Olva Brugge C daar een einde aan en lieten ze de thuisploeg achter met 1 luttel puntje na hun 2-3 zege.

Loppem blijft wel op een mooie gedeelde tweede plaats in Promo 3 samen met Knack Roeselare E en dit weekend mag Loppem naar ditzelfde Roeselare om zijn tweede plaats te verdedigen.

“Deze eerste nederlaag zat eraan te komen”, vertelt coach Pieter Galle (33). “Zeker een terechte overwinning van een goed spelend Olva. Maar het was vreemd dat die eerste nederlaag niet vroeger is gevallen. In het begin van de competitie sukkelden we met een volle ziekenboeg en was het meestal puzzelen om een ploeg op het veld te krijgen. Pas vanaf match vijf kon ik enigszins een keuze maken. Nu moet ik ook mijn ploeg feliciteren met dat ene gewonnen puntje want op een bepaald ogenblik staan we 0-2 achter in sets en krijgt Olva bij 24-21 drie setballen. Gelukkig kunnen we de situatie nog omdraaien en slepen we nog een puntje uit de brand.”

Geen grote bank

De volgende twee weken dienen zich opnieuw loodzwaar aan met vooreerst een verplaatsing naar Roeselare, de week erop gevolgd door het bezoek van de leider Wingene. “Veel zal afhangen van het moment van de dag”, stelt de coach. “Het zou wel eens kunnen dat we zorgen voor een kleine verrassing door daar punten te gaan sprokkelen, maar het kan ook het tegenovergestelde worden en gaan we zwaar de boot in. Ook tegen de leider Wingene geef ik ons kansen want dan spelen we thuis waar we nog altijd iets meer kunnen. We hebben een goede ploeg maar we beseffen ook dat we geen grote bank hebben om te roteren. Het blijft roeien met de riemen die ik heb om onze ambitie van top vier of vijf te behalen. Hopelijk kunnen we snel enkele gekwetsten recupereren”, besluit hij. (GD)

Zondag 28 november om 15u30: Knack Roeselare E – Davolo Loppem in Schiervelde Roeselare

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.