Eerste driepunter voor Marke-Webis

© (Foto MPM)
Redactie KW

Op de derde speeldag heeft Marke-Webis zijn eerste driepunter van het seizoen te pakken. Het won bij VC Zoersel met 1-3 (18-25, 25-20, 16-25 en 21-25).

Marke-Webis kende geen al te beste competitiestart met nipte winst tegen Amigos Zoersel en 2-3-thuisverlies tegen Waasland Kruibeke. De verplaatsing naar VC Zoersel kondigde zich dan ook aan als moeilijk. Te meer omdat de Antwerpenaars met 6 op 6 wel uitstekend aan de nieuwe campagne startten.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de jongens van coach Kris Tanghe die het zonder Louis Vandecaveye moesten zien te rooien. Hij werd afgelopen vrijdag vader en maakte de verplaatsing niet mee. Met 1-4 stond er in een mum van tijd wel al een kloof op de bordjes. De lijn werd echter niet doorgetrokken en Zoersel kwam al even snel weer op gelijke hoogte (5-5). De thuisploeg loste MWB niet meer tot 14-14 maar nadien haalde het aanvallend vermogen van de West-Vlamingen het. Zoersel leek helemaal van de kaart.

Dat veranderde na de kampwissel met een thuisploeg die de rol overnam na de 6-6. De drie punten op rij die daarop volgden zouden beslissen blijken. Tanghe zocht bij 14-8 nog naar oplossingen in een time-out, maar die kwamen er niet. Dichter dan 19-16 kwamen Vincart en maats niet meer.

Met een 0-3-tussenspurt én met Aaron Maes tussen de lijnen in plaats van Gil Vincart kende MWB een hoopgevend begin van set drie. Dit keer hielden de groenhemden het hoge niveau wel aan. Thomas Vandenberghe en Oerlemans bleven sterk presteren en na een zoveelste blok snelden de bezoekers naar 12-20. Dat zette Zoersel uiteraard niet meer recht.

Spanning in set vier tot 12-12 maar dan eiste de Markse muur weer een hoofdrol op. Oerlemans mocht in totaal 5 blokpunten achter zijn naam schrijven, opposite Vandenberghe werd topscorer met 21 punten en een aanvallende 17 op 31 (55%). Cijfers die volstonden voor een deugddoende overwinning.

Woensdag trekken de groenhemden weer naar Antwerpen. Dit keer voor de achtste finales van de Beker van België. Een niet te onderschatten opdracht want Schelle leidt met 9 op 9 in eerste nationale. Als MWB deze opdracht tot een goed einde kan brengen dan wacht er allicht een dubbele confrontatie tegen Lindemans Aalst.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier