Eerste competitiezege voor B&W C Lendelede dames

© VDB
Redactie KW

De Lendeleedse dames haalden bij rode lantaarn Antwerp hun eerste competitiezege. Dat deed Lendelede overtuigend in drie sets.

Voor Black and White Company Lendelede waren dit volgens coach Dries Wittebolle de weken waarin resultaten moesten behaald worden. Hij gaf daarvoor het vertrouwen aan spelverdeelster De Leeuw, opposiet Smeets, de receptie-hoekspeelsters Verrelst en Zwaanswijk en de middenspeelsters Madsen en Demyttenaere. De eerste set liep aanvankelijk gelijk op maar het was duidelijk dat Lendelede in het stopwerk met heel wat meer vertrouwen speelde dan de jongste wedstrijden. Dat leidde een verzorgde spelopbouw in en bij 21-22 die eerste set werkten de bezoeksters secuurder af naar de 21-25 deelwinst.

De tweede beurt kon Antwerpen een 8-11 aanvankelijk nog naar 14-13 herleiden maar dan haalde Lendelede optiaal servicerendement naar 14-19. Die bonus gaf Lendelede niet meer uit handen om met 20-25 te verdubbelen. In set drie sloeg Madsen Lendelede vanop de servicelijn naar 1-6. Antwerpen pruttelde nog even tegen maar echt dreigen kon de thuisploeg niet meer en Lendelede stoomde door naar een overtuigende 9-25 en volle puntenwinst.

Dat geeft vertrouwen voor de volgende opdracht op zondagnamiddag 24 november als Charleroi op bezoek komt.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier