“Een fysiek en technisch sterkere ploeg”

Redactie KW

Volley club Menen onderging dit tussenseizoen een kleine metamorfose. Tijdens de persconferentie in Athletics Menen, een omgeving waar de spelers elke ochtend trainen, werden de nieuwigheden wat toegelicht.

Met Par-ky trendy floors komt er een nieuwe naamsponsor aan boord. Helemaal nieuw zijn ze niet, want in het verleden was Par-ky al zes jaar lang naamsponsor van de Meense volleybalclub. Nu geven ze opnieuw hun vertrouwen voor drie jaar. Ook het Italiaanse sportkledingsmerk Macron wordt voor dezelfde periode kledijsponsor. Op sportief vlak werd de staf uitgebreid om de ploeg beter te omkaderen. Een nieuw lid is dit jaar mental coach Eva Maenhout. Volgens sportief directeur Ron Andelhof was dit vorig seizoen een groot gemis. ” Wij willen steeds stappen vooruit blijven zetten. Een mentale begeleiding is noodzakelijk, zowel in winst als verlies.”

Rekrutering

In de ploeg maken maar liefst zeven spelers hun opwachting in het Vaubanstadion. Fransman Julien Winkelmuller (hoofdaanvaller, ex Rio Duero Volley), Andorrees Xavi Folguera Estruga (spelverdeler, ex Terruel), de Noorse Rune Fasteland (middenman, ex Apeldoorn), Belg Basile Andriessen (middenman, ex VDK Gent), Belg Jop Vercruysse (hoofdaanvaller, ex PNV Waasland liga B), Belg Gilles Vandecaveye (receptie-hoek, ex Marke-Webis) en de Estlandse Rait Rikberg (libero, ex Tartu). Lars Maddens, Jelle Sinnesael, Loïc Van de Pontseele, Anshel Ver Eecke en Janusz Górski blijven ook dit seizoen bij Volley Menen. Voorzitter Pierre Vandeputte is tevreden met de rekrutering. “Ik ben ervan overtuigd dat we voldoende gewapend zijn om ook dit jaar de top zes te halen. Thuis, zouden we alle ploegen het vuur aan de schenen moeten leggen. De oefenwedstrijden bevestigen dit, maar het is nog vroeg om conclusies te trekken.”

Derde plaats

Voor de coach Ratko Peris is het zijn tweede seizoen bij Volley Menen. Ook hij is zeer tevreden over de opbouw van zijn ploeg. “Het is precies wat ik wou: een fysiek en technisch sterkere ploeg. We trainen al vier weken en de vriendschappelijke wedstrijden verlopen fantastisch. We weten zeer goed dat ploegen met een groter budget zoals Knack Roeselare en Maaseik altijd in de top drie zullen staan, maar ik wil alle wedstrijden winnen. Ik denk dat het zeker mogelijk is om te vechten voor de derde plaats.”

(CM – Foto MP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.