Eddy Vancauwenberghe nieuwe voorzitter bij Elckerlyc Zwevezele

Eddy Vancauwenberghe is de nieuwe voorzitter van Elckerlyc Zwevezele. © a-Kurt
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Hij is de opvolger van de betreurde Paul Devacht, die afgelopen zomer onverwacht overleed. Als eerbetoon liet de volleybalclub uit Zwevezele de voorzittersstoel leeg tijdens de heenronde.

Op 29 juni moest volleybalclub onverwacht afscheid nemen van zijn 64-jarige voorzitter Paul Devacht. De Zwevezeelse huisarts stond 32 jaar aan het roer van de club en overleed compleet onverwacht. De vierkoppige raad van bestuur besloot zijn taken te verdelen en de voorzittersstoel voorlopig leeg te laten, als eerbetoon aan Paul Devacht.

“Werking van de club blijven verbeteren”

Bij de start van 2016 liet secretaris Els Van de Vyvere, één van de vier mensen in de raad van bestuur, weten dat er dan toch een nieuwe voorzitter is aangesteld. “Eddy Vancauwenberghe heeft op vraag van het voltallig bestuur op de vergadering van dinsdag 13 januari aanvaard om de taak van voorzitter op zich te nemen. Hij zal zich samen met het bestuur voor honderd procent inzetten om de uitbouw en de werking van de club te blijven verbeteren.”

“Onze plicht om Paul zijn levenswerk verder te zetten”

Met Eddy Vancauwenberghe maakt de club een logische keuze. Hij was er 18 jaar lang trainer van de eerste ploeg en besloot afgelopen zomer die functie naast zich neer te leggen. Daarnaast was hij al jarenlang een persoonlijke vriend van de vorige voorzitter. “Er waren weinig dagen in het jaar waarop we elkaar niet belden”, vertelde Eddy na het afscheid van Paul Devacht. “We zijn nog samen op reis geweest, deden fietstochten en hebben veel uren samen in de cafetaria doorgebracht. Zonder de familie Devacht was er wellicht al lang geen volleybal meer in Zwevezele. Het is onze plicht om Paul zijn levenswerk verder te zetten.”

(AD)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Torhout en De Weekbode Tielt van vrijdag 22 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier