DVH Wielsbeke A en B zaterdagavond tegen mekaar

Jolien Van Assche en Annelore Blondeel: clubgenotes die zaterdag tegenover elkaar staan. (foto NV)
Redactie KW

In tweede provinciale staat zaterdagavond het clubduel op het programma tussen DV Hernieuwenburg Wielsbeke A en DVH B. Jolien Van Assche en Annelore Blondeel blikken vooruit.

De situatie bij DV Hernieuwenburg Wielsbeke is ietwat vreemd. Beide ploegen spelen in dezelfde reeks en op dit moment staat de B-ploeg zelf nog een plekje hoger in het klassement dan de A-ploeg. De B-ploeg is na de kampioenstitel vorig seizoen nieuw op dit niveau.

DVH Wielsbeke A daarentegen maakt een moeizaam seizoen door. Met twaalf punten uit elf wedstrijden staat het tiende, met amper vier punten meer dan de rode lantaarn. Daar tegenover staat wel dat ze hun jongste drie wedstrijden knap wonnen tegen ploegen uit de middenmoot zoals Wevelgem en Menen. Ze hadden het in het begin van het seizoen dus duidelijk wat moeilijker, dat bevestigt ook Annelore Blondeel van Wielsbeke A: “We kampten in het begin van het seizoen met heel wat blessureleed. Op een bepaald moment was het zelfs zo erg dat enkele speelsters op andere posities moesten spelen dan ze gewoon waren. De laatste weken begint alles terug wat vlotter te verlopen, hopelijk kunnen we die lijn doortrekken in de tweede helft van het seizoen.”

Ik ken onze opponent niet echt, ik weet alleen dat ze meer ervaren speelsters in de kern hebben

Bij Wielsbeke A zien ze de wedstrijd tegen de B-ploeg wel zitten: “Het zal sowieso niet afdoen van de spankracht van de wedstrijd. We staan maar één punt onder onze B-ploeg waardoor er ook wat op het spel staat. We zien elkaar af en toe wel, maar ikzelf ken maar weinig speelsters uit dat team.”

DV Hernieuwenburg Wielsbeke B kan minder klagen over het seizoen. De promovendus draait meteen goed mee op een hoger niveau, met dertien punten uit tien wedstrijden. Na mooie overwinningen tegen onder meer Wevelgem, Langemark, Lendelede en Ingelmunster mogen ze fier zijn op hun prestatie. Ook speelster Jolien Van Assche van DV Hernieuwenburg Wielsbeke B is tevreden: “We hebben enige tijd nodig gehad om ons aan te passen aan het niveau in tweede provinciale, maar ik vind dat we het redelijk goed doen. En het is onze ambitie om mee te draaien in de middenmoot en mooi volleybal te spelen.”

Voor de B-ploeg is de wedstrijd tegen het A-team wat mysterieus. Al zijn ze wel een beetje voorzichtig met hun uitspraken: “We zullen ons beste beentje voorzetten, voor de rest hebben we niet echt verwachtingen. We weten wel dat onze opponent meer ervaring heeft omdat ze oudere speelsters in de kern hebben”, zegt Van Assche.

Ook Jolien beaamt dat de beide ploegen elkaar niet vaak tegenkomen in de sporthal: “We passeren elkaar wel eens na een training, maar ik ken de speelsters niet persoonlijk.” (JDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier