Om door te stoten naar de top 24 hoefde ons nationaal beachduo langs een plaatselijk team zonder veel ervaring, maar dat wel de poulefase wist te bereiken. Met andere woorden werd het sowieso geen makkelijke klus. Maar de Belgen omzeilden de eerste klip met verve. Het duurde slechts twee korte sets (21-11; 21-12) voor de derde plaats in de poule een feit was.

Daardoor trof het een nummer twee uit een andere poule en dat werd het Chinese duo Gao/Li (FIVB 25). Dat de zege niet cadeau gegeven werd, was al direct zichtbaar in de eerste set waar tot het eind geknokt moest worden om een nipte zege te behalen, maar het lukte Dries en Tom wel. Na Chinese deelwinst in set twee, zorgde opnieuw een nipte tiebreak voor uitsluitsel en de 1/8e finale voor de Belgen (29-27; 15-21; 15-13).

Daarin treffen ze Fijalek/Bryl (FIVB 3) uit Polen die zich als tweede reekshoofd plaatsten voor dit toernooi. Een lastige klus zonder meer, maar na de zekere negende plaats is alles wat extra komt een bonus voor Koekelkoren/van Walle.

Dries Koekelkoren: "Vel duur verkopen"

Dries Koekelkoren kon tevreden terugblikken op de eerste wedstrijden van 2019 in de FIVB World Tour. "Natuurlijk zijn we heel blij met het resultaat tot nu. Maar het toernooi is natuurlijk nog niet voorbij. Desalniettemin mogen we nu al spreken van een geslaagde terugkeer, want we schrijven toch een nieuwe top 10-plaats bij op ons palmares."

"Tegen Polen hopen we de lijn door te trekken, maar het is uiteraard een zeer moeilijke tegenstander met een ervaren verdediger en jonge blokkeerder die toch al wat pluimen op hun hoed mochten steken. Dat blijkt vooral ook uit hun jongste toernooien waar ze steeds topresultaten boekten. Het is aan ons om uit te gaan van eigen sterkte. We spelen goed en tonen een gezonde agressiviteit, gebonden aan goede afspraken. We zullen ons vel duur verkopen."

Om door te stoten naar de top 24 hoefde ons nationaal beachduo langs een plaatselijk team zonder veel ervaring, maar dat wel de poulefase wist te bereiken. Met andere woorden werd het sowieso geen makkelijke klus. Maar de Belgen omzeilden de eerste klip met verve. Het duurde slechts twee korte sets (21-11; 21-12) voor de derde plaats in de poule een feit was.Daardoor trof het een nummer twee uit een andere poule en dat werd het Chinese duo Gao/Li (FIVB 25). Dat de zege niet cadeau gegeven werd, was al direct zichtbaar in de eerste set waar tot het eind geknokt moest worden om een nipte zege te behalen, maar het lukte Dries en Tom wel. Na Chinese deelwinst in set twee, zorgde opnieuw een nipte tiebreak voor uitsluitsel en de 1/8e finale voor de Belgen (29-27; 15-21; 15-13).Daarin treffen ze Fijalek/Bryl (FIVB 3) uit Polen die zich als tweede reekshoofd plaatsten voor dit toernooi. Een lastige klus zonder meer, maar na de zekere negende plaats is alles wat extra komt een bonus voor Koekelkoren/van Walle.Dries Koekelkoren kon tevreden terugblikken op de eerste wedstrijden van 2019 in de FIVB World Tour. "Natuurlijk zijn we heel blij met het resultaat tot nu. Maar het toernooi is natuurlijk nog niet voorbij. Desalniettemin mogen we nu al spreken van een geslaagde terugkeer, want we schrijven toch een nieuwe top 10-plaats bij op ons palmares.""Tegen Polen hopen we de lijn door te trekken, maar het is uiteraard een zeer moeilijke tegenstander met een ervaren verdediger en jonge blokkeerder die toch al wat pluimen op hun hoed mochten steken. Dat blijkt vooral ook uit hun jongste toernooien waar ze steeds topresultaten boekten. Het is aan ons om uit te gaan van eigen sterkte. We spelen goed en tonen een gezonde agressiviteit, gebonden aan goede afspraken. We zullen ons vel duur verkopen."