Dragan Radovic volgend seizoen coach van de herenploeg van VT Lendelede

Dragan Radovic sloot zijn carrière enkele jaren geleden af bij Menen. © foto MPM
Redactie KW

De Lendeleedse volleybalclub besliste een tijd geleden een stap terug te zetten met de hoogst spelende ploegen, maar gaat door met de jeugd en de ploegen uit de provinciale reeksen. Dragan Radovic, ex-speler van Knack Volley Roeselare en Menen, zal er vanaf volgend seizoen de herenploeg onder zijn hoede nemen.

Het is niet omdat het bestuur van Black and White Company Lendelede besliste om te verzaken aan volleybal op nationaal niveau dat alle volleyballeven er stilligt. Volgend seizoen wordt weer onder Volley Team Lendelede in competitie uitgekomen met de herenploeg die nu in tweede provinciale aantreedt en de damesploeg die in eerste provinciale uitkomt. Mét de bedoeling om op termijn met beiden weer enkele afdelingen hoger te mikken.

Voor de herenploeg werd met Dragan Radovic een nieuwe trainer aangetrokken. De 40-jarige Sloveen speelde zelf volleybal op topniveau en was als centrumspeler actief bij Maribor voor hij naar Nice en Bled trok. Zijn Belgische passage startte hij op bij Lennik, speelde twee seizoenen bij Knack Roeselare en verkaste dan naar Maaseik om bij Menen zijn actieve spelersloopbaan af te sluiten. Met zijn vrouw en twee dochters bleef hij in Roeselare plakken. Hij is zaalwachter op Schiervelde en traint dit seizoen bij Bevo Roeselare de meisjesploeg U17 waarbij zijn dochters Nina en Tea spelen.

Bij Lendelede volgt hij Dieter Decramer op die de jongste seizoenen de ploeg trainde en volgend seizoen bij damesploeg Sportiva Langemark uit tweede provinciale aan de slag gaat. Het bestuur wenst hem met dankbaarheid om de inzet de jongste seizoenen voor Lendelede succes bij die nieuwe uitdaging. Om de herenploeg in tweede provinciale verder uit te bouwen is sportief manager Bart Lammertijn samen met Dragan Radovic op zoek naar bijkomende spelers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier