Doskom Moorslede scherprechter in titeldebat

Doskom-trainer Christian Stragier. (foto JS) © ©2019 Jan STRAGIER
Redactie KW

In het haast competitieloze weekend krijgt tweedeprovincialer Doskom Moorslede het bezoek van Bavikhove. Bavo staat met een wedstrijd minder gespeeld één punt achter leider Poperinge en verloor nog maar één wedstrijd.

Doskom bekleedt momenteel de vierde plaats, zeven punten achter Kuurne dat net als leider Poperinge twee wedstrijden meer speelde. Haalt Doskom in die twee inhaalwedstrijden, zaterdag tegen het tweede geklasseerde Bavikhove, later tegen rode lantaarn Marke-Webis D, een zes op zes dan is de derde plaats nog mogelijk.

“Moet kunnen”, blikt trainer-coach Christian Stragier vooruit op de topper. “Bavo verloor nog maar één keer maar dat was precies tegen ons. In de heenronde haalden wij er na een boeiende partij bellewinst. Wij kwamen twee keer in sets voor, Bavikhove dwong de belle af maar wij beslechtten met 10-15 de wedstrijd. Wij mogen dus een ploeg met revanchegevoelens verwachten, want als zij komen winnen worden zij leider.”

In de winning mood

Beter doen dan het jongste seizoen toen Doskom een zesde plaats behaalde in tweede provinciale was de ambitie voor dit seizoen. Moorslede is dus aardig op weg om die te realiseren. “Wij openden bij nieuwkomer Poperinge met een 3-1 nederlaag, verloren thuis tegen Kuurne met 0-3 maar in die wedstrijd gingen de spelers onderuit door de stress. Aan de overkant vonden zij er met Stijn Decoene hun trainer en met Jordy Declercq een speler van verleden jaar terug. Die nederlaag hakte erin, want een week later verloren wij bij Olva Brugge B.”

Sedertdien verloor Doskom evenwel niet meer en won het vijf wedstrijden op rij. “Onze laatste wedstrijd klopten wij Poperinge in de belle. Vooral die overwinning zorgt ervoor dat wij in de winning mood zijn. De inleidende sets waren wij nergens en kwamen wij 0-2 achter. Maar vanaf de derde beurt speelden wij een stuk efficiënter, er werd gevarieerder aangevallen en wij bleven met 28-26 in de wedstrijd. Poperinge verloor de pedalen en de vierde set, de belle wonnen wij met 15-5. Ik verwacht een moeilijke wedstrijd, want ik vind Bavikhove nog een stuk homogener dan Poperinge.” (RBD)

Zaterdag 15 februari om 18 uur Doskom Moorslede – Bavo Bavikhove.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier