Doskom Moorslede met vader én zoon tegen leider Kortrijk: “We gaan voluit voor winst, want we willen hogerop”

Vader Wim en zoon Julian Vandevijvere van Doskom Moorslede. (foto JS) © jan_stragier Jan Stragier
Redactie KW

Zondag neemt Doskom Moorslede het op tegen leider Balti Kortrijk. De thuisploeg, die zesde staat, zag vooral door blessures de ambitie om te promoveren ingeperkt. Toch leven coach Wim Vandevijere en hoofdaanvaller Julian Vandevijvere met vertrouwen naar de topper toe.

Beiden voelen zich goed in hun vel bij Doskom. Vader Wim, net geen 50 jaar, kijkt terug op een succesvolle spelerscarrière. “Ik doorliep de jeugdrangen bij Saxon Torhout. Ik speelde er eigenlijk nog als jeugdspeler bij de seniores in vierde provinciale. Onder trainer Geza Bohar speelden we elk jaar kampioen tot we in derde divisie belandden. Dan verkaste ik naar VKt Torhout, waar we met de broederparen Vandeijvere-Devos-Vandepoele een ploeg op zich vormden naar eerste nationale. Door beroepsbezigheden haakte ik af, om na enkele jaren, op 34-jarige leeftijd, weer te volleyballen bij Lendelede in eerste divisie. We promoveerden naar Liga B, daarna speelde ik nog bij Marke-Webis, waar ik mijn spelerscarrière afsloot.”

We moeten er in de topper tegen de leider een spannende wedstrijd van maken

Duobaan

Zoveel ervaring kon evenwel niet onbenut blijven en hij werd trainer van Lendelede in eerste provinciale. Daarna was hij ook actief als trainer van Knack, de derdeprovincialer waar ook zoon Julian actief was. “Julian trok na een tijdje naar Doskom Moorslede. Jordy Declercq, met wie ik nog bij Lendelede had gespeeld, klampte me aan de mouw en vroeg me om trainer te worden van Doskom. Het werd uiteindelijk een duobaan met Jordy, waarbij ik de vrijdagtraining en de wedstrijdcoaching verzorg.” Het volleybalverhaal van zoon Julian (23) is sneller geschreven. “Volleybal was een logische keuze, want ik liep jaren als ukkie mee rond de volleybalterreinen. In Knack doorliep ik de jeugdrangen en trad ik aan met de derdeprovincialer. Ik trok uiteindelijk naar Moorslede en ben aan mijn vierde seizoen toe.”

Vader en zoon

Maar hoe klikt het tussen vader en zoon? “Heel tof. Ik zie hoe mijn pa weer herleeft in het volleybal en daar ben ik trots op”, vertelt Julian. “Het betekent niet dat ik een voorkeursbehandeling krijg, want ik kan evengoed in de huppelhoek belanden. Op dat vlak behandelt hij iedereen gelijk. Ik heb wel de ambitie met deze toffe bende hogerop te gaan. Al moeten we noodgedwongen door blessures de ambitie even inperken. We moeten er in de topper tegen de leider een spannende wedstrijd van maken. Kortrijk verloor op de jongste speeldag in de belle bij Roeselare en hoe verteren zij dat?” “Julian is een gemotiveerde speler”, aldus Wim. “Ik moet hem nooit achter de veren zitten. Het is trouwens een geweldige groep om mee te werken. Al kunnen we door afwezigheid van geblesseerde spelers niet altijd het volle rendement halen. We gaan wel voluit voor winst tegen Kortrijk, want we willen hogerop.” (RB)

Zondag 5 december om 18 uur: Doskom Moorslede – Balti Kortrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier