DIVO A krijgt het knap lastig in tweede provinciale

Joyce Van Hooreweder gelooft nog in de redding van Divo A. (foto CLY)
Redactie KW

Divo A is in tweede provinciale aan een heel moeilijk seizoen bezig. Het staat momenteel allerlaatste in de ranking, maar veroordeeld om te degraderen zijn de meisjes nog niet. “Wij gaan ervoor knokken, want niemand wil degraderen”, is speelster Joyce Van Hooreweder duidelijk.

“Het loopt inderdaad niet erg lekker bij de A-ploeg en naar mijn mening is daar zeker een verklaring voor. Dat we een heel moeilijk seizoen meemaken, heeft heel veel te maken met het gegeven dat heel wat speelsters die er vorig seizoen wel bijliepen, hebben afgehaakt. Daardoor is er een samensmelting gebeurd van een ploeg uit derde provinciale met de ploeg uit tweede provinciale. We zijn aan het seizoen begonnen met een compleet nieuw samengestelde ploeg en dat is een serieuze handicap, want we missen heel wat ervaring die nu weg is. Er moet nog altijd gebouwd worden aan de nodige automatismen.”

“Wij staan momenteel laatste in de rangschikking maar gaan er zeker alles aan doen om daar weg te geraken. Er is nu al een kloofje van vier punten met de voorlaatste en dat is niet min. De competitie is weliswaar nog maar halverwege en wij gaan vooral inzetten op onze thuismatchen. Wij geloven er nog echt in. Er is duidelijk nog een gebrek aan power in de ploeg. De gestalte is er maar we slagen er niet in goede aanvallen succesvol af te ronden.”

Of de concurrentie dan zo groot is? “Eigenlijk niet. Ik ben ervan overtuigd dat we de meeste ploegen aankunnen met uitzondering van Avelgem en Poperinge. Die twee laatste ploegen zijn outstanding, maar de rest is haalbaar. Het is wel zo dat we nog dat tikkeltje geluk ontbreken om de overwinningen binnen te halen maar geluk dwing je af. Wij spelen nu al sinds 2015 in tweede provinciale en daar horen we ook thuis. Het behoud is zeker mogelijk, want deze groep kan nog veel progressie maken.” (CLY)

Zaterdag 25 januari om 15 uur: Divo Ingelmunster A – DVH Wielsbeke B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier