Divisieploeg van VC Oudenburg-Gistel wordt stopgezet

Hoewel het team aan een uitstekende terugronde bezig is in tweede divisie, houdt de damesploeg van VC Oudenburg-Gistel straks op te bestaan.

De formatie van VC Oudenburg-Gistel begin dit seizoen. Coach Jordy Vantournhout (linksboven) werd in januari vervangen door Vic Ernon. © Foto KVDP

Er blijven volgend seizoen te weinig speelsters over om een competitieve ploeg op te stellen. “Met pijn in het hart moeten wij inderdaad melden dat we volgend jaar geen damesploeg in tweede divisie meer zullen hebben”, bevestigt voorzitter Ann Declerck.

“Voor de overgebleven meisjes was de periode van onduidelijkheid toch wat te lang, dus kozen ze voor zekerheid. Het bestuur wenst dan ook alle meisjes – of ze nu stoppen of voor een andere ploeg gekozen hebben – een mooie toekomst toe. Ik wil trouwens nog meegeven dat wij wel in vierde provinciale een damesploeg zullen starten, die groeit vanuit onze jeugd.”

Een viertal speelsters van VCGO zocht intussen een nieuwe club. Zo gaat Shana Gesquiere aan de slag bij Hermes Oostende B in eerste divisie. Ook Lieselot D’Hoop, Charlotte Demarée en Jolien Vanhee zijn op weg naar een nieuwe bestemming.

(AD)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, edities Het Wekelijks Nieuws Kust en De Zeewacht.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.