Acht teams zullen het beste van zichzelf geven om in Berlijn (Duitsland) het laatste Europees ticket voor de Olympische Spelen te bemachtigen. De teams die op plaats 1 & 2 eindigen na de groepsfases zullen in kruisfinales spelen voor een plaats in de finale. De winnaar van die finalewedstrijd mag in augustus 2020 naar Japan afreizen om daar deel te nemen aan de Olympische Spelen. Net voor de start van deze campagne maakte bondscoach Dominique Baeyens de definitieve selectie bekend.

Sam Deroo:" Het zal ongetwijfeld een zwaar toernooi zijn. Zowel de eerste, als tweede en de vierde gerangschikten van afgelopen Europees Kampioenschap nemen deel. In feite is het dus een soort mini-Europees kampioenschap waarin enkel de eerste plaats telt met bijbehorend Olympisch ticket. De Spelen halen is de droom van elke atleet die zichzelf serieus neemt. Onze kansen zijn niet gigantisch maar ze zijn er wel. Met dat doel in het achterhoofd kunnen we misschien wel de verrassing van Berlijn worden."

Dominique Baeyens:"Laat ons duidelijk stellen dat wij niet de favoriet zijn in dit toernooi dat bijgewoond wordt door enkele zeer sterke teams. Nochtans schat ik de mogelijkheden met dit team toch hoog in. We reizen naar Berlijn met de mindset dat we elke tegenstand in moeilijkheden kunnen brengen en zo de wedstrijden kunnen aanvatten. We moeten elke kans die we krijgen proberen te pakken, anderzijds moeten we ook zelf kansen creëren. Dit Olympisch Kwalifiatietoernooi mag dan een moeilijke missie zijn, ze is zeker niet onrealistisch."

Selectie

Spelverdelers: Stijn D'Hulst, Matthias Valkiers

Hoofdaanvallers: Jolan Cox, Hendrik Tuerlinckx

Receptie-hoek spelers: Sam Deroo, Igor Grobelny, Kevin Klinkenberg, Tomas Rousseaux

Middenspelers: Arno Van De Velde, Pieter Verhees, Wout D'Heer, Elias Thys

Libero's: Jelle Ribbens, Lowie Stuer

Acht teams zullen het beste van zichzelf geven om in Berlijn (Duitsland) het laatste Europees ticket voor de Olympische Spelen te bemachtigen. De teams die op plaats 1 & 2 eindigen na de groepsfases zullen in kruisfinales spelen voor een plaats in de finale. De winnaar van die finalewedstrijd mag in augustus 2020 naar Japan afreizen om daar deel te nemen aan de Olympische Spelen. Net voor de start van deze campagne maakte bondscoach Dominique Baeyens de definitieve selectie bekend.Sam Deroo:" Het zal ongetwijfeld een zwaar toernooi zijn. Zowel de eerste, als tweede en de vierde gerangschikten van afgelopen Europees Kampioenschap nemen deel. In feite is het dus een soort mini-Europees kampioenschap waarin enkel de eerste plaats telt met bijbehorend Olympisch ticket. De Spelen halen is de droom van elke atleet die zichzelf serieus neemt. Onze kansen zijn niet gigantisch maar ze zijn er wel. Met dat doel in het achterhoofd kunnen we misschien wel de verrassing van Berlijn worden."Dominique Baeyens:"Laat ons duidelijk stellen dat wij niet de favoriet zijn in dit toernooi dat bijgewoond wordt door enkele zeer sterke teams. Nochtans schat ik de mogelijkheden met dit team toch hoog in. We reizen naar Berlijn met de mindset dat we elke tegenstand in moeilijkheden kunnen brengen en zo de wedstrijden kunnen aanvatten. We moeten elke kans die we krijgen proberen te pakken, anderzijds moeten we ook zelf kansen creëren. Dit Olympisch Kwalifiatietoernooi mag dan een moeilijke missie zijn, ze is zeker niet onrealistisch."SelectieSpelverdelers: Stijn D'Hulst, Matthias ValkiersHoofdaanvallers: Jolan Cox, Hendrik TuerlinckxReceptie-hoek spelers: Sam Deroo, Igor Grobelny, Kevin Klinkenberg, Tomas RousseauxMiddenspelers: Arno Van De Velde, Pieter Verhees, Wout D'Heer, Elias ThysLibero's: Jelle Ribbens, Lowie Stuer