Derde 3-0-zege van Hermes Oostende in één week

Redactie KW

Niet zonder moeite maar wel verdiend heeft herfstkampioen Hermes Oostende op de dertiende speeldag met 3-0 gewonnen tegen Thuismakers Interfreight Antwerp VT , de nummer vijf in liga A. Het was de derde opeenvolgende 3-0-zege in één week van Hermes, dat eerder ook tegen Zoersel en in Michelbeke geen enkel setverlies duldde.

Weliswaar opende Hermes de score maar de groen-gelen spartelden in de aanvangsminuten: 1-3, 4-5 en 7-7. Met een 4-0-sprintje namen de Oostendse speelsters eindelijk even afstand van hun opponenten. Het verschil klom van 13-9 naar 17-11 en 20-13. Hermes, dat evenals Antwerp zich in die initiële set op vijf opslagmissers liet betrappen, kon de kloof niet volledig bewaren. Antwerp, dat de geblesseerde setter Lise Van den Vonder (voet) miste, naderde tot 24-21 maar een aanval van Jitse Verbinnen leidde via de hand van Hanne Coppens tot 25-21. De Valkeneer (5), Verbinnen (4) en Coolman (4) produceerden de meeste punten.

Tweede set

In set twee nam Antwerp na het eerste Hermes-punt duidelijk de beste start: 1-4, 5-8 en 7-9. Nina Coolman scoorde 8-9 en haalde dan verwoestend aan de opslaglijn uit: zes punten waarvan drie aces op rij. Bij 14-9 had coach Christina Moga tevergeefs al twee time-outs benut. Maar bij 15-10 sputterde de Oostendse motor: 15-15. De set sleepte zich nerveus verder: 19-19 en 22-20. Het Nederlandse duo Fanny Lafeber-Lynn Blenckers tekende de beslissende punten aan: 25-21. Coolman (7) en Verbinnen (5) scoorden de meeste punten in set twee.

Derde set

Hermes had geen zin in een derde set met overbodige spanning. Het team van coach Frederik De Veylder greep wel naast het openingspunt maar de groen-gelen dwongen de bezoeksters bij 4-1 en 11-5 snel tot twee time-outs. Hermes walste vlotjes over de zwart-witten die pas bij 20-9 nog een beetje tegenstand konden bieden. Met Jasmien Biebauw aan de opslaglijn tekende Fanny Lafeber de matchbal aan. Over de hele wedstrijd waren Coolman (17), Verbinnen (10) en De Valkeneer (9) de topschutters bij Hermes.

De volgende opdrachten van Hermes dit kalenderjaar zijn buitenshuis: woensdag om de achtste finales van de Challenge Cup in het Turkse Aydin en zondag om de halve finales van de beker van België in Zoersel.

(PR – foto Bart)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.