Derby DVH Wielsbeke A en DV Waregem B volledig in teken van de degradatie

An-Sofie Tack. (foto ID)
Redactie KW

In tweede provinciale is het een spannende degradatiestrijd. Daar staan ze met drie ploegen op twee punten van elkaar. Ingelmunster is de rode lantaarn met zeven punten en net daarboven staan Damesvolley Waregem B en DV Hernieuwenburg-Wielsbeke A met negen punten. Die laatste twee strijden dit weekend tegen elkaar om uit de degradatiezone te ontsnappen.

Wielsbeke A en Waregem B spelen dit weekend tegen elkaar. De winnaar kan een kloofje slaan en zich zo buiten de degradatiezone vestigen. Coach An-Sofie Tack van Wielsbeke beseft het belang van deze wedstrijd. “Ik denk dat er van de twee kanten wordt gehoopt op de overwinning. We voelen nog niet echt stress. Een tijdje hebben we laatste gestaan en dat heeft niet echt een effect gehad op de sfeer en de stress binnen de groep. We bleven doorwerken en geraakten er zo, met de hulp van een portie goede moed, weer bovenop”, aldus An-Sofie Tack.

Ook Koenraad Minnaert, coach van DV Waregem B, is klaar voor de wedstrijd. Na een sterke periode heeft zijn team het vertrouwen wat meer teruggevonden. “We wonnen in de laatste drie wedstrijden tegen ploegen uit de middenmoot steeds enkele punten, wat ons vertrouwen wel een boost geeft. De wedstrijd tegen Wielsbeke zal zeer belangrijk zijn. We staan met enkele ploegen zeer dicht bij elkaar. Als we dit weekend kunnen winnen, kunnen we ineens drie plaatsen stijgen.”

Thuisvoordeel

Wielsbeke speelt dit weekend thuis. Door de aanhang van de supporters wordt er vaak gesproken van het ‘thuisvoordeel’, maar An-Sofie Tack betwijfelt dit. “We kennen de zaal goed, maar op zich zal dit niet zo heel veel voordelen geven”, denkt ze. Volgens DV Waregem kan dit dan wel weer een invloed hebben op hun vorm. “Thuis hebben we al tegen iedere ploeg punten gepakt. Dit weekend spelen we in Wielsbeke en zullen ons moeten bewijzen. Het resultaat zal afhangen van onze vorm van de dag”, meent coach Minnaert.

Coach Koen Minnaert van Waregem. (foto HDV)
Coach Koen Minnaert van Waregem. (foto HDV)

Coach Minnaert van Waregem kan de degradatietopper tegen Wielsbeke moeilijk voorspellen. “Ik heb Wielsbeke al hele goede wedstrijden zien spelen, maar ook al heel wat mindere. Wij hebben dit seizoen ook al heel goede wedstrijden gespeeld, bijvoorbeeld tegen Wevelgem. Maar we speelden ook al enkele zwakkere wedstrijden. Het is dus koffiedik kijken.”

Bij Wielsbeke zitten ze met enkele problemen. Ze speelden een wedstrijd meer dan Waregem waardoor ze alsnog kunnen worden voorbijgestoken. Voor de wedstrijd van dit weekend mist coach Tack ook twee belangrijke speelsters. “Al sinds het begin van het seizoen missen we twee sleutelspeelsters. Onze passeur kan al een hele tijd niet meedoen door een schouderblessure en een andere speelster haar achillespees is gescheurd. Ondertussen hebben we een passeur gevonden om dit probleem wat op te lossen.”

Duidelijke visie

Bij beide ploegen leven ze rustig toe naar de toch wel belangrijke wedstrijd. Bij Waregem hebben ze wel een duidelijke visie op de uitslag van deze partij. “Ik voel zowel bij de ploeg als mezelf geen stress om te degraderen. We sprokkelen punten waar we kunnen. Hoe rapper we weg geraken van die laatste plaatsen, hoe leuker, maar we doen het op ons gemak. We hopen natuurlijk op winst tegen Wielsbeke. Liefst met 0-3 of 1-3 want met een 3-2 schieten beide ploegen niet echt op”, sluit Minnaert af. (JDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier