https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dennis Deroey (Knack Volley) hunkert naar tweede titel in zijn carrière

Dennis Deroey ruilde twee jaar geleden Maaseik voor Roeselare.©VDB / Bart Vandenbroucke foto Bart
Dennis Deroey ruilde twee jaar geleden Maaseik voor Roeselare.©VDB / Bart Vandenbroucke foto Bart
Redactie KW

Knack Volley opent zaterdag de meervoudige titelfinale tegen Greenyard Maaseik in de eigen Tomabelhal. Dat betekent dat Knack als het eventueel tot een beslissende finaleconfrontatie komt ook daarin het thuisvoordeel heeft. Alhoewel.

De supporters herinneren zich vast nog de laatste titelontknoping in 2019. Knack begon de finale tegen Maaseik toen ook met het thuisvoordeel en verloor de eerste wedstrijd met 18-20 in een bloedstollende vijfsetter. De volgende wedstrijd revancheerde Knack zich bij Maaseik met een identieke 2-3. De Limburgers wonnen de derde confrontatie op Schiervelde met 0-3, maar Knack dwong in de vierde partij bij Greenyard weer met 2-3 de beslissende wedstrijd af. Knack zag daarin een 0-2, met setstanden 33-35 en 25-27, nog geremonteerd om in de belle met 12-15 de beslissende confrontatie af te dwingen. In die vijfde wedstrijd, op Schiervelde, kwam Knack 2-0 voor,maar Maaseik herpakte zich. In de beslissende set pakten de Limburgers met 13-15 hun 16de landstitel. Hoezo, thuisvoordeel?

Op naar tweede titel

“Toch blijf ik ervan overtuigd dat het thuisvoordeel belangrijk is”, zegt de 33-jarige Dennis Deroey. Tien jaar geleden stond hij mét Maaseik in de finaleronde tegen Lennik. “Wij wonnen die titel in vier wedstrijden, al moest ik die matchen vooral beleven vanuit de huppelhoek. In de spelershiërarchie was ik de vierde receptie-hoek en tweede libero. Mijn aantreden beperkte zich dat seizoen tot eens inkomen aan de service, maar ik werd dan weer rap gewisseld. Ik vond dat men er een beetje met mij solde en ik er niet voldoende kansen kreeg. Maar die titel met Maaseik staat wel op mijn palmares.”

“Om er nog een titel aan toe te voegen, kwam ik twee seizoenen geleden naar Roeselare. Maar vorig jaar kwam het door de coronapandemie niet eens tot een finaleronde. Ik tel wel meer bekers in mijn trofeeënkast. De honger naar een tweede titel is heel groot bij mij. Ik zou mij heel gelukkig voelen moest ik binnen enkele weken, precies tien seizoenen na mijn eerste titel, er een tweede aan kunnen toevoegen. Heel de spelersgroep wil overigens na twee verloren finales weer een titel voor Knack Volley. Dat is belangrijk voor iedereen. Voor de spelers, maar ook voor de technische omkadering en de club zelf. Een titel in surplus kleurt dat sportieve cv altijd extra bij.”

Drie of vijf finales

Zaterdag wordt dé belangrijkste periode van dit coronaseizoen aangesneden. Zorgt dat voor zenuwachtigheid op training? “Niet bepaald. Het is wel zo dat dit de ultieme trainingsweek is om de conditie nog dat tikkeltje op te drijven. In het begin van de week lag de nadruk op de fysieke paraatheid. Naarmate de week vorderde, ging de focus meer naar onderhoudstraining, want wij moeten klaar zijn voor twee helse weken met maximaal vijf wedstrijden daarin. De spanning steeg deze week geleidelijk aan wel. Ook bij de trainers. Mij maakt het niet uit over hoeveel wedstrijden de titel zal beslecht worden. Wij zijn er klaar voor. Zo haalt Andreas Fragkos weer scherp uit en Matthijs Verhanneman is verlost van zijn buikspierblessure. Wij kunnen Maaseik op volle sterkte ontvangen”, klinkt de libero strijdvaardig.

“Ook bij Maaseik lijkt de blessurelast voorbij. Ik verwacht een spannende finalestrijd. Jammer dat de supporters die niet live kunnen meemaken.” (RBD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.