Deelwinst als eerredder voor Lendelede in Gent

Yana De Leeuw. © (Foto VDB)

Na de 0-3 nederlaag in eigen huis kon B&W C Lendelede in de terugwedstrijd van de kwartfinale van de beker in Gent bij een 2-0 setachterstand en al zekere kwalificatie voor de thuisploeg in set drie de eer redden met 21-25 winst. Meer zat er evenwel niet in voor de West-Vlamingen die de vierde set met 25-17 verloren en de wedstrijd met 3-1.

Lendelede met De Leeuw aan de spelverdeling, Madsen en Demyttenaere in het centrum, Neyt als hoofdaanvalster en Verrelst en Zwaanswijk op de receptie/hoek met Voets als libero speelde een verdienstelijke eerste set maar kon bij zich 18-22 niet doorzetten naar deelwinst. De even aan de service ingekomen Smeets forceerde vanop de opslaglijn die bonus. Enkele eigen receptie-onzuiverheden evenwel maar ook de gevarieerd hogere aanvalskracht van Gent maakten het verschil naar 26-24. Al was erwel nog enige scheidsrechterlijke onenigheid als de eerste scheidsrechter bij een 25-24 een aanval van Lendelede in gaf maar door de tweede scheidsrechter teruggefloten werd want die gaf de aanval out en het stond meteen 26-24.

De tweede set konden de bezoeksters tot 13-13 stand houden maar als Gent wat secuurder afwerkte maakte de thuisploeg de kloof naar 20-14 en de 25-18 verdubbeling én kwalificatie voor de halve finale.

Zowel Gent als Lendelede gaven na die beslissende deelwinst enkele wisselspeelsters speelgelegenheid. Madsen serveerde voor Lendelede de 13-18 op het bord die naar de 21-25 eerreddende set doorgetrokken werd. De vierde beurt was het na de 9-4 constant achtervolgen voor Lendelede dat wel nog naar 13-11 milderde maar nooit naar de beslisende set voor wedstrijdwinst dreigde en 25-17 verloor.