Decospan VT Menen wint van Saint-Quentin

Vreugde bij Menen na een punt. © MPM
Redactie KW

In een vriendschappelijk duel won Menen van het Franse Saint-Quentin met 3-1. Het werd een spannend duel met hoogtes en laagtes.

Depestele startte met Schouteten, Ver Eecke, Colson, de Vries, Ekstrand, De Beul en libero Bille. Bij de tegenstander stond met Eldin Demirovic een oude bekende tussen de lijnen. De Fransman was vorig jaar nog een van de smaakmakers bij Menen maar verkommert tegenwoordig dus in de Franse Pro B.

De Vries serveerde zijn ploeg naar een snelle en geruststellende voorsprong in het openingsspel. Na de 10-5 kreeg Saint-Quentin nog steeds weinig voor mekaar. Nieuwkomer Ekstrand zoekt nog naar zijn beste niveau maar pikte wel zijn puntjes mee. Ver Eecke scoorde de setbal: 25-14.

Aanval van Jente De Vries.
Aanval van Jente De Vries.© MPM

Een heel ander verhaal na de kampwissel met Ex-Menenspeler Demirovic die de receptie van Bille en co. teisterde: 2-6. Ondertussen kwam Sinnesael tussen de lijnen maar de kapitein zag de Fransen constant domineren: 18-25.

In set drie loste Seppe Rotty Linus Ekstrand af, De Beul kwam weer in de plaats van Sinnesael. Bij 11-13 ging Ver Eecke naar de kant, hij kampte met een lichte blessure maar het is niet duidelijk of die wissel daar mee te maken had. Nadien boog Decospan de achterstand wel om: 14-13. In een spannend slot blokte Sinnesael de 25-23 op de bordjes.

Eldin Demirovic keerde even terug naar de Vauban.
Eldin Demirovic keerde even terug naar de Vauban.© MPM

Menen onderging weer de wet van de sterkste in set vier en kwam receptioneel weer in de problemen (6-12). Bij 18-22 toonde Menen nog een vleugje mentale weerbaarheid: 24-24. Jelle blokte het eerste matchpunt bijeen na een klein dispuut aan het net, De Fransen namen weer over, ook al omdat Menen keer op keer faalde aan de opslag. Maar toch kon het nog alle kanten uit bij 31-31, uiteindelijk besliste een ace van De Vries de match: 34-32.

Menen speelt donderdag om 20 uur op bezoek bij reeksgenoot Gent.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier