Decospan VT Menen speelt zaterdag tegen zeven fitte spelers van Knack Roeselare

Een deel van de spelers van Knack Roeselare moet zaterdag verstek geven omwille van corona.©Maxime Petit MP
Een deel van de spelers van Knack Roeselare moet zaterdag verstek geven omwille van corona.©Maxime Petit MP
Redactie KW

Het coronavisrus teistert Knack Roeselare al een hele week. Er werden al vier besmettingen genoteerd en vrijdag kwam een vijfde positief geval aan het licht. Steven Vanmedegael beschikt maar over zeven fitte spelers maar toch denkt Mathieu Vanneste van Menen niet dat zijn ploeg straks over de buren zal walsen. “Ze zullen amper aan kwaliteit inboeten.”

Algemeen directeur van Roeselare Dirk Specenier wilde de match van zaterdag sowieso laten doorgaan. “Tenzij we niet aan zeven spelers zouden geraken”, voegde hij er wel aan toe. Maar dat aantal halen ze nipt en zo mag Menen zaterdag aantreden in de Tomabelhal.

Sowieso een kans

“Wie aan de andere kant van het net staat, is nog een vraagteken”, pikt Menenspeler Mathieu Vanneste meteen in. “De club communiceert geen namen dus zijn we tactisch op alle scenario’s voorbereid. Maar wie ook aan de opslag komt, het zal een stevige ploeg blijven die in mijn ogen nog steeds favoriet is. Sterker nog: ze zullen amper aan kwaliteit moeten inboeten. Natuurlijk gaan ze geen wisselmogelijkheden hebben als het moeilijker gaat maar er zit genoeg talent in de groep om dat gebrek te compenseren. Of we gezien de situatie meer kans maken om te winnen van Knack? Dat zou ik niet durven stellen. We maken sowieso een kans maar ook tegen Roeselare op volle sterkte zouden er mogelijkheden zijn. Dat bewezen we laatst nog in onze thuismatch tegen Knack.”

Schouderpijn

Vanneste sukkelde vorig jaar met de schouder na een operatie en ook de voorbije weken stak zijn schouderpijn weer de kop op. “Maar die blessure heeft niets te maken met de aandoening van vorig jaar”, verzekert hij. “Ik voel me weer beter en ook mijn niveau zit in stijgende lijn. Receptioneel leverde ik al goede prestaties af en ook aanvallend pik ik mijn puntjes mee. Al zal ik nooit de topscorer worden van het team en dat is ook mijn rol niet.”

Mathieu Vanneste.©Maxime Petit MP
Mathieu Vanneste.©Maxime Petit MP

Menen kan vanaf maandag vier weken toeleven naar de play-offs. “We zullen fysiek en mentaal helemaal klaar zijn voor de nacompetitie. Ik hoop dat dit resulteert in een prominente rol want we willen meer doen dan meelopen alleen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.