https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Decospan VT Menen speelt weer Europees

Jelle Sinnesael zal dus met Decospan VT Menen opnieuw Europees actief zijn.©Maxime Petit MPM
Jelle Sinnesael zal dus met Decospan VT Menen opnieuw Europees actief zijn.©Maxime Petit MPM
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Goed nieuw voor de fans van Decospan VT Menen, want de club heeft zich ingeschreven voor de CEV Cup, de tweede Europese Beker. Menen werkt de thuismatchen wel in de Tomabelhal van Roeselare af.

Het zag er lange tijd naar uit dat Menen net als de voorbije jaren zou passen voor een Europees avontuur omdat het te veel kosten met zich meebrengt (ongeveer zo’n 10.000 euro per ronde), maar nu heeft de ploeg dan toch genoeg fondsen kunnen verwerven om Europa in te duiken.

De tegenstander is nog niet bekend, maar de eerste wedstrijd zou op 11, 12 of 13 november gespeeld worden. In de Roeselaarse Tomabelhal dus, omdat de eigenste Vauban niet aan de strenge Europese normen voldoet.

Kalender competitie

Ondertussen is de competitiekalender ook vrijgegeven. Menen start op 23 oktober op verplaatsing bij Gent. Meteen een confrontatie met ex-speler Martijn Colson. Al zal de middenman niet op het parket staan, want hij is geschorst voor het openingsduel na zogenaamd onsportief gedrag met Menen tegen Roeselare.

Knack begint de competitie op diezelfde datum met een thuismatch tegen Haasrode Leuven, de nieuwe ploeg van Hendrik Tuerlinckx.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten