Decospan VT Menen morst met een punt in Borgworm

Yentl Bille. © (Foto MPM)
Redactie KW

Het debuut van Frank Depestele als hoofdcoach is niet helemaal volgens plan verlopen. Menen morste immers met een punt bij Borgworm. Het werd 2-3 met 21-25, 25-17, 24-26, 25-23 en 9-15 als setstanden.

De eerste wedstrijd die woensdag voorzien was tegen Achel werd uitgesteld omdat de nieuwe VIP-ruimte van de grensclub nog niet klaar is. Daardoor kwam Decospan Volley Team Menen pas zondag voor het eerst in actie op het parket van Borgworm. De Luikenaars zijn op het papier het zwakke broertje en geven de jongeren volop kansen. Menen was er vooraf toch niet helemaal gerust op want de voorbereiding van Sinnesael en zijn maats was er eentje met ups en downs.

Depestele startte in Luik met Schouteten als spelverdeler, hoekspelers Ver Eecke en Ekstrand, hoofdaanvaller De Vries, middenmannen Sinnesael en Colson en libero Yentl Bille. Menen kon in een slordig wedstrijd begin met opslagmissers aan beide kanten toch een eerste kloofje slaan bij 8-10 na een blok van nieuwkomer en toptransfer Martijn Colson. Ander nieuw gezicht Linus Ekstrand liet zich ook opmerken met een ace: 10-13 en ook het volgende Meens punt kwam achter zijn naam. De Zweed kende heel wat aanpassingsmoeilijkheden en liet een bleke indruk na tijdens de voorbereiding maar zijn sterke start tegen Borgworm belooft veel goeds voor de toekomst. De Vries kende wel een goede aanloop naar het seizoen en hij bevestigde die vormcurve ook: de 15-21 was al zijn vijfde punt. Menen op weg naar simpele winst in set één al haalde Depestele zijn jongens voor de zekerheid eens aan de kant bij 19-23. De Vries kwam niet meer tot scoren maar Menen kwam niet meer in de miserie.

Een gelijkopgaand begin van het tweede spel tot 8-8. Daarna moest Depestele weer ingrijpen met een time-out omdat de Luikenaars drie keer op rij tot scoren kwamen: 11-8. Na de time-out deden ze dat nog eens over: 14-8. Torhoutenaar Seppe Rotty mocht dan opdraven, meteen goed voor zijn debuut in Liga A. Menen werkte een deel van de achterstand weg (14-12) maar kreeg dan weer een handvol punten om de oren: 19-13. Een tweede remonte zat er niet meer in. Integendeel.

Na een stroef begin, sloeg Menen een eerste kloofje via Colson: 7-9. Thuisspeler Abinet stelde met een aanvallende 3 op 3 orde op zaken en dan haalde Dussart twee keer uit van aan de opslaglijn: 12-10. Decospan in de achtervolging. Gelukkig reageerde De Vries met sterk serveerwerk: 14-15. En dan liet Bille zich opmerken met drie sterke verdedigende acties tijdens in 1 rally. Het punt ging naar de bezoekers: 15-17. Borgworm bleef aanklampen en stelde gelijk bij 22-22. Menen verkwanselde twee setpunten, De Vries bevrijdde zijn ploeg alsnog met een winnende opslag.

Ondanks de ene opslagmisser na de andere bij Borgworm, konden Sinnesael en zijn gevolg geen ruime afstand nemen in set drie. De ace van Schouteten was wel goed voor de 9-11. De voorsprong werd door slechte recepties weer uitgewist: 13-13. Meteen het sein voor Decospan om weer een tandje bij te steken: De Vries en Ekstrand toonden zich weer efficiënt aan het net: 16-19. Daarmee stonden de Meense schaapjes nog niet op het droge. Daarvoor draaide het receptioneel nog steeds te vierkant: van 18-20 naar 21-10. De toetsfout van Schouteten bij 23-21 kwam wel erg ongelegen en Abinet maakte de eerste setbal genadeloos af.

Sterke start van Menen in de tiebreak met een blok van Schouteten, een winnende opslag van Ver Eecke en een blok van Ekstrand: 6-8, 6-9 en 6-10. De doodsteek voor een moedige thuisploeg.

De eerste voorzichtige conclusies na de eerste match van het seizoen: De nieuwkomers Ekstrand, Schouteten en Colson lieten een goede indruk na. Receptioneel heeft de ploeg echter nog heel veel werk voor de boeg.

Decospan Volley Team Menen, want onder die naam gaat het voormalige Par-ky Menen nu door het leven, komt woensdag opnieuw in actie. Het gaat dan voor de Beker van België op bezoek bij Oudenaarde uit eerste nationale. Allicht wordt Menen er warm onthaald door vele supporters maar in principe zou het zich makkelijk moeten kwalificeren voor de volgende bekerronde.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier