Decospan VT Menen laat sterkhouder Martijn Colson naar Gent vertrekken

Martijn Colson (rechts) verkast naar Gent.© Maxime Petit
Martijn Colson (rechts) verkast naar Gent.© Maxime Petit
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Dompertje tussen alle contractverlengingen van Decospan VT Menen door, want de beste speler van het seizoen verlaat nu met zekerheid de grensclub. Martijn Colson wilde nochtans graag bij Menen blijven maar het bestuur kon niet aan zijn financiële eisen tegemoetkomen.

Niet dat Colson een monsterbedrag vroeg maar de club moet elke euro twee keer omdraaien in deze financiële crisistijden. “Natuurlijk vinden we het jammer dat Colson onze club verlaat maar we konden hem ook niet aan boord houden ten koste van andere spelers”, zegt manager Anne Verhelst. “Er zijn nu eenmaal keuzes die je moet maken. Volleybal is een ploegsport en dus moeten we alle puzzelstukken samen leggen. We gaan op de buitenlandse markt op zoek naar een vervanger voor Martijn. We werven ook nog een nieuwe opposite aan en die slorpt ook een aanzienlijk deel van het budget op. Vandaar dat we ons voor Martijn Colson geen extra zotte uitgaven konden permitteren.”

Malaise

Martijn is bijna 27 jaar en speelde twee seizoenen voor Decospan VT Menen. Vorig jaar deelde hij in de malaise van de hele ploeg en bleef hij onder de verwachtingen. Dat kwam ook omdat het op het parket minder klikte met de toenmalige setter Schouteten. Sinds de komst van de Fin Lankinen als passeur ontbond de Limburger echter zijn duivels. Dat maakte van hem zelfs de meest efficiënte aanvaller van de hele competitie. Hij werd als middenman meermaals beste scorer – toch wel uitzonderlijk voor die positie – en ook in het klassement van beste blocker eindigde hij op het podium. Alleen ploeggenoot Jelle Sinnesael ging hem nog voor. Straffe cijfers maar toch onvoldoende voor een verbeterd contract. Bij Gent – dat financieel wel dieper in de geldbeugel wilde tasten – vindt hij zijn vroegere ploegmaat van bij Menen Jente De Vries terug.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.