Decospan VT Menen laat eerste competitiematch uitstellen

De spelers kregen donderdagavond hun nieuwe wagen. © MPM
Redactie KW

De volleybalcompetitie op het hoogste niveau hervat op 3 oktober. Maar voor Menen wordt dat nog een week later want de grensclub laat de openingsmatch in Aalst uitstellen omdat Seppe Rotty dan interlandverplichtingen heeft.

Eind september wordt het EK U20 gespeeld in Tsjechië en de 19-jarige Seppe Rotty maakt deel uit van de selectie. Hij neemt het in Kurim op tegen Frankrijk, Servië, Polen, Italië en het gastland Tsjechië. Vijf matchen in zes dagen. De Torhoutenaar is dus niet inzetbaar bij zijn club Menen tegen Aalst. Omdat ook Anshel Ver Eecke nog revalideert van een operatie die hij in het tussenseizoen onderging, kampt coach Depestele begin oktober met een tekort aan spelers op de hoek. Rotty ontpopte zich vorig jaar tot revelatie en is een onmisbare schakel geworden in het team van Depestele. Mathieu Vanneste zou in Aalst eigenlijk de enige beschikbare receptiespeler zijn en dus wordt die match uitgesteld. De competitie zou voor Menen een week later starten op 10 oktober met een uitmatch bij het Limburgse Achel.

Nieuwe wagens

Vrolijke spelers donderdagavond want zij mochten hun Hyundai i20 inruilen voor een gloednieuwe Nissan Qashqai van sponsor AGS. Lang zullen ze niet rondrijden met hun nieuwe pareltjes want de wagens worden om de 10.000 km weer vervangen. Na een woordje uitleg van de garagist maakten de spelers hun eerste ritje in hun Nissan. Uiteraard waren ze allemaal laaiend enthousiast. (MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.