https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Decospan VT Menen hervat de training met negen spelers: “We mikken weer op play-offs”

Coach Frank Depestele met nieuwkomer Lou Kindt en Simon Andersen. © Maxime Petit MPM
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Coach Frank Depestele verzamelde maandag voor het eerst weer met zijn troepen. Er daagden negen spelers op voor de openingstraining van het nieuwe seizoen. Anshel Ver Eecke is er niet meer bij. Hij moest de club verlaten na elf jaren dienst. Kapitein Jelle Sinnesael begint aan zijn veertiende jaar bij Menen.

Het werd een eerste ontspannen training voor de jongens van coach Depestele. Lou Kindt die vorig jaar nog voor Maaseik speelde en de Deen Simon Andersen waren de nieuwe gezichten bij Menen. De derde nieuwkomer Simon Plaskie heeft nog interlandverplichtingen met de U21. Hij sluit net als Seppe Rotty pas begin oktober aan bij de grensclub. Goed nieuws voor Depestele is wel dat setter Akseli Lankinen volgende week al opnieuw in het land is. Iedereen ging ervan uit dat hij met Finland geselecteerd zou zijn voor het EK maar finaal laat bondscoach Joël Banks hem toch thuis. Na een weekje vakantie in Finland hervat Akseli komende maandag al bij Menen.

Goed seizoen evenaren

Frank Depestele legt de lat hoog maar wil de verwachtingen ook temperen na het afgelopen sterke volleyseizoen waarin Menen als derde eindigde. “Alles zat toen goed mee en ons goede start was het begin van een mooi verhaal. Wie weet, kunnen we dat goede seizoen evenaren maar ik denk dat we in eerste instantie moeten zorgen dat we de play-offs bereiken. Daarna zien we wel wat er mogelijk is.”

Menen heeft een druk voorbereidingsprogramma met heel wat oefenmatchen. Op 23 oktober start de reguliere competitie met een uitmatch bij Gent, de club van Martijn Colson en Anshel Ver Eecke. Die laatstgenoemde werd na 11 seizoenen trouwe dienst aan de kant geschoven. De club twijfelde aan zijn fysieke paraatheid.

500 supporters

De hel van Menen zal binnenkort weer kunnen branden want vanaf 1 oktober zijn er weer 500 supporters welkom in de Vauban. De club is ook ingeschreven voor de CEV-cup, de tweede hoogste Europese Beker. Daarmee maakt de club na verschillende jaren van afwezigheid haar comeback op het buitenlandse toneel.(MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.