Decospan VT Menen haalt Finse belofte binnen: “Een bijtertje met stevige jumpserve”

Decospan Volley Team Menen 2019 - 2020 Ploegfoto © MP
Redactie KW

Het was even stil op het transferfront, maar ondertussen heeft Decospan Volley Team Menen een nieuwe spelverdeler gevonden in Finland. De 22-jarige Akseli Lankinen ruilt zijn thuisland in voor een eerste buitenlands avontuur bij Menen.

De jonge setter geldt als een grote belofte. Hij speelde tot nog toe enkel in eigen land, maar is ook tweede spelverdeler bij de nationale ploeg (achter ex-Knack-setter Tervaportti en onder de hoede van Maaseik-coach Joel Banks).

Met zijn 194 cm staat Lankinen zijn mannetje aan het net en naast een goede pas heeft hij ook een stevige service in de armen. Dat bevestigt Christophe Achten, assistent coach bij de Red Dragons en met ervaring als trainer in Finland. “Vorig seizoen stond ik dicht bij een overeenkomst als Menencoach maar finaal koos ik voor Duitsland. Mocht ik toch naar Menen gekomen zijn dat wilde ik Lankinen al naar België transfereren. Ja, ik ben dus fan van hem. Het is een bijtertje met een krachtige sprongopslag. Een duidelijke versterking dus voor de grensploeg.”

De komst van Akseli betekent dat de Fransman Quentin Schouteten de club na één seizoen verlaat. Youngster Kobe Brems blijft wel aan boord. Hij heeft net als Anshel Ver Eecke, Seppe Rotty, Yentl Bille, Mathieu Vanneste en Maxim Libert nog een jaar contract. Eerder bevestigde Leonis Dedeyne al zijn terugkeer naar Menen.

(MPM/Foto MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier