Decospan Volley Team Menen verwelkomt zes jonge nieuwkomers

Nieuwkomers Seppe Rotty, Maxim Libert, Frank Depestele, Quentin Schouteten, Martijn Colson, Mathieu Vanneste en Kobe Brems. © (Foto MPM)
Redactie KW

Vandaag verzamelde de nieuwe coach Frank Depestele zijn spelers voor een eerste powertraining. Zes van de elf aanwezigen zijn nieuw. Het bestuur trekt resoluut de kaart van jonge, beloftevolle volleyballers.

Grotendeels uit financiële noodzaak want de toekomst van de club hing vorig seizoen lang aan een zijden draadje door het afhaken van hoofdsponsor Galloo recycling. Het nieuwe bestuur vond toch genoeg nieuwe geldschieters om een ploeg bijeen te sprokkelen die graag zou meedraaien in de top van het klassement. Voor de coach Frank Depestele die de succestrainer Ratko Peris vervangt een hele uitdaging want de ploeg is gevoelig verjongd. De Zweedse aanwinst Linus Ekstrand (24) heeft nog verplichtingen met de nationale ploeg en sluit pas later aan. Quentin Schouteten (24), Seppe Rotty (18), Mathieu Vanneste (20), Kobe Brems (19) en Martijn Colson (25) tekenden wel present. Die laatstgenoemde is allicht de meest verrassende transfer. Colson geldt als één van de beste Belgische middenmannen van zijn generatie en had voordien zijn basisplaats bij zowel Maaseik als bij Aalst. Ondanks aanbiedingen uit onder meer Frankrijk, Duitsland en Polen koos de Limburger die in Aalst blijft wonen voor een avontuur bij Menen. “Ik ben benieuwd wat dit zal geven hier”, zegt de middenman die ook als opposite uitgespeeld kan worden. “Eigenlijk had ik niet zoveel zin om naar het buitenland te gaan en door bij Menen te volleyballen, heb ik nog tijd vrij om mij met andere zaken buiten het volleybal bezig te houden.” Colson krijgt met kapitein Jelle Sinnesael -al toe aan zijn elfde seizoen bij Menen- en Wannes De Beul stevige concurrentie in het middencompartiment. “Dat schrikt mij niet af. Integendeel. Ik denk dat iedereen daar beter kan van worden.”

Voor Loppemnaar Mathieu Vanneste begint het seizoen in de ziekenboeg. Hij blesseerde zich aan de schouder tijdens de zomercampagne van de Red Dragons en gaat 27 augustus onder het mes. Daardoor zal de jonge aanvaller -die vorig seizoen nog op de loonlijst van Leuven stond- de voorbereiding moeten missen.

Jeugdproduct Maxim Libert komt over van de tweede ploeg en het andere jeugdproduct Yentl Bille (19) krijgt zijn kans als eerste libero nu Lowie Stuer koos voor een seizoen bij Sète in het Zuiden van Frankrijk. De Nederlander Jente De Vries blijft de opposite van dienst en de hondstrouwe Anshel Ver Eecke staat ook nog steeds op de Meense loonlijst.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier