Decospan Menen zwoegt zich voorbij Gent

Menen heeft na de nederlaag in Leuven weer met een zege kunnen aanknopen. Na een zeer moeilijke match in Gent, trokken Sinnesael en maats het laken toch nog in extremis naar zich toe. Setstanden waren 25-18, 14-25, 22-25 en 26-28.

© MP

Menen had iets goed te maken na de povere vertoning in Leuven woensdag. Het zakte na de gewonnen openingsset in mekaar en moest puntenloos terugkeren. Frank Depestele greep in en zette Yentl Bille weer op de liberopositie.

Bij Gent veel bekende namen: Wannes De Beul, Jente De Vries en Gilles Vandecaveye startten in de basis, alle drie ex-spelers van Menen. Dedeyne en Stuer hebben een verleden bij Gent. Opvallende afwezige bij de thuisploeg was libero Dufraing die in quarantaine zit met corona. Hij werd vervangen door de Deense aanvaller Hougs Tobias.

Depestele moest zich al snel de longen uit het lijf schreeuwen want hij zag dat zijn ploeg een miserabele start nam. Geen opslagdruk en aanvallend onmondig: 8-4. Lapkov betaalde de tol na drie opeenvolgende mislukte aanvallen. Dedeyne loste hem af. Menen stond toen wel al 13-7 in het krijt. Ook Lankinen werd bij 19-12 van het parket gehaald ten voordele van Brems. Gent was niet onder de indruk.

Kapitein Sinnesael liet ook van zich horen bij de kampwissel en eiste dat zijn spelers zouden reageren. Dat gebeurde ook. En hoe! Dedeyne -tussen de lijnen gebleven- serveerde naar 1-7 en het zou nog mooier worden. Na de 5-15 moest Vandecaveye naar de kant. Gent opeens helemaal tureluurs gespeeld. Ook De Vries werd tevergeefs nog opgeofferd.

In set drie denderde Decospan verder (3-7) maar dan stokte het raderwerk opeens weer. Gent rook de kans om weer langszij (11-11) en het punt nadien zelfs op voorsprong te komen. Alles te herdoen voor Menen dat na een outsmash van Vandecaveye wel weer over Gent sprong (17-18). Decospan -met een prominente rol voor Colson- weer naar een veilig gewaande 19-23, de ingevallen Van Damme milderde nog tot 22-24.

Vreemd setverloop met Menen dat in het vierde spel 6-3 achterkwam maar Vanneste stelde weer gelijk (8-8) om dan weer enkele punten tegen te krijgen: 11-8. En opnieuw vond Decospan de veerkracht om terug te slaan. Dit keer was Rotty de bezieler van veel moois: 15-17 en de winst kwam steeds dichter. Zeker wanneer De Vries -enorm vaak aangespeeld- de 16-19 buitenkegelde en Lankinen Vandecaveye afblokte (16-20). Match gespeeld denk je dan, tot De Vries van aan de opslaglijn uithaalde en weer ssnsluiting vond met zijn ex-team: 20-21. Opnieuw goed voor een setslot vol spanning. Rotty botste daarin op een Gentse muur, Plaskie vond wel het gaatje: 23-22. Beetje geluk voor de bezoekers dan die een netfout van de Oost-Vlamingen bestraft zagen. Colson miste de uitgelezen kans om Menen op matchpunt te brengen, De Vries hielp Menen een handje met een bal tegen de antenne: 24-25. De thuisploeg keerde het tij weer (26-25) maar zoals de hele match, kantelde het weer in het Meense voordeel na een blok op De Vries. Belangrijke driepunter voor Menen.

Komende zaterdag speelt Menen de tweede thuismatch van het seizoen. En niet de minste want de buren van Roeselare komen op bezoek. De eerste opslag wordt -uiteraard zonder publiek- om 19u30 gegeven.

(MP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.