https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Decospan Menen wordt derde na winst tegen concurrent Aalst

Decospan kon Aalst kloppen.© MPM
Decospan kon Aalst kloppen.© MPM
Redactie KW

Wat thuis in de Beker van België niet lukte, ging woensdag in competitieverband wel. Decospan Menen klopte Aalst met 3-0 (27-25, 25-15 en 25-23) en wipt over de Ajuinen naar de tweede plaats.

De sfeer zat goed bij Menen na de zeldzame winst in Maaseik afgelopen zaterdag. Tegen Aalst begon Frank Depestele dan ook met dezelfde pionnen die stuntten in Limburg. Aalst daarentegen verloor zondag nog in eigen zaal van Achel na een slopende Europese week met drie topmatchen in evenveel dagen. In Menen begon het niet onaardig en beide ploegen hielden mekaar mooi in evenwicht. Decospan sloeg een eerste kloofje bij 16-14 toen Lapkov uitpakte met een winnende opslag. Een fout van Rybicki zette de thuisploeg op 19-16, maar Menen moest nog zwoegen om overeind te blijven. Zeker wanneer Wiltenburg de 19-20 op de bordje blokte. Aalst forceerde setballen, maar vergat die af te maken. Na het blok van Colson bij 25-25 bleef Menen wel koelbloedig.

Aalst tureluurs

In set twee stonden de bezoekers nergens en werden ze helemaal tureluurs gespeeld. Het moest bijna tien punten goedmaken en dat resulteerde in druk van aan de opslaglijn, maar dat liep niet goed af. Bij de thuisploeg bleven Rotty, Lapkov en vooral Martijn Colson voor de punten zorgen.

Aalst kon herademen in het derde bedrijf, maar Menen loste de Oost-Vlamingen op geen enkel moment. De jongens van Frank Depestele maakten aanvallend veel minder fouten dan de tegenstander en dat hielp hen finaal ook over de streep. Daarmee wint Decospan twee topwedstrijden op rij en vooral het niveau dat het haalde laat het beste vermoeden voor de toekomst.

Zaterdag kan Menen de fel begeerde vierde plaats veiligstellen als het ook Leuven kan kloppen, de enige ploeg die Menen in competitieverband op de knieën kreeg. Zelfs de tweede stek in het klassement kan zomaar binnen handbereik liggen als het goed afloopt, maar de grensploeg focust vooral nog op die top 4 om zo de play-offs te kunnen bekampen. Nadien kan de titelstrijd losbarsten tussen Roeselare, Maaseik en misschien ook wel een goed draaiend Menen. (MPM)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.