https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Decospan Menen start met sensationele 2-3-zege in Aalst

© MPM
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Wat niemand voor mogelijk hield heeft Menen dan toch kunnen fiksen. Het won met een gehandicapt team van titelkandidaat Aalst na een collectief ijzersterke prestatie. Setstanden waren 23-25, 26-24, 25-15, 19-25 en 10-15.

Frank Depestele zakte een beetje met tegenzin af naar Aalst voor de eerste competitiematch van het seizoen want hij wilde die match uitgesteld zien omdat zijn ploeg met Seppe Rotty een belangrijke basisspeler moest afstaan aan de nationale ploeg U20. Dat was ook het geval bij Aalst die met Wout D’Heer en Robbe Van de Velde zelfs twee pionnen bij de selectie zagen. Maar Depestele had nog andere zorgen want zo is Anshel Ver Eecke langere tijd uit met een knieblessure, is opposite Lapkov nog niet helemaal fit en bovendien zagen hij Mathieu Vanneste in laatste instantie uitvallen, omdat hij ondanks een negatieve coronatest in preventieve quarantaine moet. Geen rasechte receptiespelers voor Menen en daardoor moesten libero Stuer en middenman Leonis Dedeyne naar die positie doorschuiven. Yentl Bille kwam als libero tussen de lijnen, op de bank amper twee spelers. Aartsmoeilijke omstandigheden dus voor Decospan Menen.

En dat vertaalde zich ook op het scorebord met Ajuinen die al snel het heft in handen namen en tot 4-1 konden uitlopen. Na de 9-5 herstelden de bezoekers enigszins het evenwicht met een blok van Sinnesael en een aanval van Colson (13-12). Decospan probeerde het niveau aan te houden, Aalst sloeg echter toe in beslissende momenten. Depestele zocht soelaas in een time-out (17-13), de kloof geraakte amper gedicht. Maar in de staart van de set gebeurde dan toch het onverwachte: Stuer scoorde de 21-23, Oprins smashte de bal nadien out en Dedeyne serveerde Menen naar gelijke hoogte. Colson en Stuer maakten de klus gewoon af.

Na een rotatiefout bij Aalst klom Decospan op 2-5, de Ajuinen reageerden met Van de Voorde aan serve: 6-5. Toch hadden de bezoekers nog genoeg veerkracht om tot 9-12 uit te lopen in set twee. Coach Devoghel wisselde de zeer wispelturige hoofdaanvaller Oprins en dat bracht in eerste instantie wel op (14-14) nadien kende Aalst een zwak moment, Menen dartelde naar 15-21. Het puntje en de ministunt leken dan al binnen tot de Ajuinen aan een remonte begonnen met Rycbicky aan de opslag: 22-22. Decospan dwong twee setpunten af, maar toch deed Lecat het nog kantelen in het voordeel van zijn ploeg.

Decospan Menen start met sensationele 2-3-zege in Aalst
© MPM

Over set drie kunnen we kort zijn: daarin domineerde de thuisploeg van begin tot eind tegen een ploeg die een mentale oplawaai kreeg. Maar datzelfde team vond wel nieuwe zuurstof in het vierde bedrijf: 2-4 en 6-7 via Stuer. Het verschil werd alsmaar groter in het voordeel van Menen dat ook kapitein Sinnesael aan de lopende band zag scoren: 10-14. Nu gaf Decospan het niet meer uit handen. Zeer straf met dit gehavend team.

En het zou nog straffer kunnen want Devoghel moest in de tiebreak zijn troepen aan de kant roepen bij 2-4 na een misser van de opnieuw ingevallen Oprins, de bal nadien ging weer buiten en het kostte hem andermaal zijn plek tussen de lijnen: 2-5. Aalst het noorden kwijt met Rycbycki die twee keer op rij niet kon scoren: 4-9. Daarna eiste Lapkov de ballen op en hij scoorde ze ook. Decospan maakt zo een droomstart in de Liga A.

Volgende week speelt Menen opnieuw op verplaatsing. Dit keer een veel verdere naar het Limburgse Achel dat zich in het tussenseizoen gevoelig versterkte. De Limburgers zijn een directe concurrent voor de jongens van Frank Depestele die dan wel weer een beroep kunnen doen op Seppe Rotty. De Torhouste receptiespeler sluit donderdag weer aan bij de groep.

(MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.