Decospan Menen in eigen zaal onderuit tegen Leuven

Redactie KW

Menen haalt een beetje opgelucht adem na een hoopgevende partij tegen Haasrode Leuven. Het werd 2-3 met 25-19, 20-25, 25-19, 20-25 en 9-15 als setstanden. Ook de 180 aanwezige vips en de volgelopen zaal deden de club zeer veel deugd na de financiële onzekerheid van vorig seizoen.

Menen begon toch met enige twijfels aan de wedstrijd want de eerste twee officiële matchen van het seizoen leverden geen sprankelend volleybal op. De moeizame zeges in Waremme en Oudenaarde noopten Depestele tot een moeilijke beslissing: Kapitein Sinnesael startte op de bank ten voordele van de sterk ingevallen Wannes De Beul.

Een lekker volgelopen Vauban zag de thuisploeg een vliegende start nemen. Bij 4-0 had de bezoekende coach al in een time-out moeten vluchten. Rotty serveerde naar 12-7, bij Leuven zorgden de flitsen van van Walle ervoor dat het in de set bleef. Anshel Ver Eecke -in zeer goede doen- en De Vries die ook makkelijk de weg naar het parket vond, beslisten het openingsspel.

Decospan Menen in eigen zaal onderuit tegen Leuven

Meer problemen nadien voor de thuisploeg, zeker wanneer Schouteten zich op een toetsfout liet betrappen: 9-12. Weer zorgde het duo Ver Eecke-De Vries voor de kentering. Eventjes toch want na de 13-13 nam Leuven het serverend weer over. Depestele voelde de bui al hangen bij 13-16. Menen knokte zich nog eens terug in het spel maar moest Leuven nadien wel laten gaan. Rotty kreeg geen controle over de setbal.

Set drie startte met een sterk Decospan maar het raakte toch gefrustreerd door een paar dubieuze beslissingen van de scheids. Het leverde Depestele een geel karton op, Menen bleef sportief wel mooi overeind: 12-7 na een blok van Schouteten en De Vries serveerde twee winnende opslagen op rij: 20-13. Een veilige kloof.

Decospan had blijkbaar niet genoeg vertrouwen getankt want Leuven domineerde de beginfase van set vier. Rotty kegelde de 4-7 buiten maar hij vond wel weer aansluiting met Leuven dankzij een blok: 9-10. Toch was het Depestele die zijn jongens weer aan de kant moest roepen bij 10-14. De Vries serveerde nog wat Meense hoop bij elkaar tot 18-19, wanneer van Walle aan de overkant ook vernietigend uithaalde aan de opslaglijn werd Menen tot een tiebreak veroordeeld.

Decospan Menen in eigen zaal onderuit tegen Leuven

Daarin eiste van Walle weer een hoofdrol op: eerst met een blok (3-5), nadien met een resem winnende opslagen: 4-8. Menen in nauwe schoentjes bij de laatste kampwissel. De kloof kon niet meer gedicht worden. Daarvoor acteerden van Walle en Baetens te secuur.

Volgende missie is er eentje in de Belgische Beker. Menen gaat komende woensdag op bezoek bij Haasrode Leuven. Op zondag spelen ze bij buur Knack Roeselare.

Decospan Menen in eigen zaal onderuit tegen Leuven

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier