https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Decospan Menen geraakt niet verdar dan gelijkspel tegen Tourcoing

Lou Kindt maakte indruk met zijn stevig aanvalsspel. © Maxime Petit
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Menen heeft in een thuiswedstrijd tegen Tourcoing de ovewinning niet kunnen binnenhalenI n een aangename oefenpot hielden beide ploegen mekaar met 2-2 in evenwicht. Setstanden waren 25-19, 19-25, 25-20 en 18-25.

Beide teams kwamen met een noodploeg tussen de lijnen. Tourcoing miste maar liefst zes internationals terwijl Menen het zonder Lankinen, Plaskie en Rotty moest doen. Het goede nieuws was dat kapitein Jelle Sinnesael zijn wederoptreden maakte nadat hij een paar weken met de heup sukkelde. Sinnesael startte ook in de basis en zag zijn ploeg de beste start nemen: 11-6. Brems diepte de kloof uit met zijn opslag.

In de tweede beurt kwam de Deen Andersen in, maar het was Sinnesael die de 17-16 op de bordjes zette met een monsterblok: 17-16. Daarna was het Meense liedje echter uitgezongen, het scoorde bijna geen punt meer. Tourcoing -zonder de geblesseerde Julien Lemay- raasde naar 19-25 dankzij ex-Menenspeler Julien Winkelmuller.

Bij momenten legde Menen mooi volleybal op de mat, zo ook in het derde spel dat met 25-20 gewonnen werd. Lou Kindt maakte indruk met zijn stevig aanvalsspel. In het laatste spel mocht Libert opdraven als hoofdaanvaller, Kindt verhuisde naar de hoek. Aanvallend lukte het nu minder voor Decospan dat meteen in de achtervolging moest: 7-12. Die scheve situatie konden de thuisspelers niet meer recht trekken.

Zondagavond speelt Decospan opnieuw vriendschappelijk. Het gaat dan op bezoek bij het ambitieuze Antwerpen uit nationale 1. (Maxime Petit)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.