Decospan lijdt extreem pijnlijke thuisnederlaag tegen Achel

Redactie KW

Menen heeft opnieuw een ontgoocheling opgelopen. Het kon in eigen zaal geen afstand nemen van Achel en blijft in de onderste regionen van de rangschikking hangen. Het werd 0-3 met 19-25, 26-28 en 23-25 als setstanden.

Het verschil voor de confrontatie bedroeg drie punten. Achel prijkte op de vijfde plaats terwijl Decospan op een voorlaatste plek allesbehalve gelukkig geparkeerd stond. Het was dus degelijk van moeten voor Menen, wilde het dit jaar nog een rol van betekenis spelen in de competitie. In de Beker werd het vorige week al uitgeschakeld door Haasrode leuven en Europees komen de jongens van coach Depestele dit seizoen niet actie. Alles op de competitie dus.

De Menencoach besefte het belang van de inhaalmatch van de openingsspeeldag maar al te goed en greep na de kansloze nederlaag in Maaseik op tactisch vlak drastisch in. Zo bombardeerde hij Anshel Ver Eecke tot libero in plaats van Yentl Bille, die tot dusver niet bestand is tegen de hoge druk en de nog hogere verwachtingen. Daardoor kwam er op de aanvallende positie weer een plekje vrij voor Linus Ekstrand, terug na een enkelblessure. Ook Torhoutenaar Seppe Rotty stond weer tussen de lijnen. Het midden werd bezet door Colson en Sinnesael terwijl De Vries terugkeerde in de basis als opposite.

Het openingsspel

Menen startte zoals zo vaak aan de aarzelende kant met een blok op De Vries en een receptiefout van Rotty: 2-6. Nochtans miste Achel met Schouren en Campforts twee belangrijke basisspelers. Met Van Dyck hadden de Limburgers wel een trefzekere aanvaller in de rangen. Drie punten op rij van de jonge Belg waren goed voor een 14-17-tussenstand. Decospan zag de kloof alsmaar groter worden omdat het zelf de ene opslag na de andere miste en omdat Achel wel wist te scoren in dat onderdeel.

Decospan lijdt extreem pijnlijke thuisnederlaag tegen Achel

Menen verloor dus het openingsspel en ging ook in de start van set twee weer aan het zwalpen: 2-4 na mistasten van Ekstrand in de receptie. Het niveau was bij momenten onnoemelijk laag en ook Achel ging daarin mee. Bijna onvoorstelbaar dat Menen toch nog langszij geraakte: 13-13. En het werd nog mooier want de thuisploeg ontwikkelde eindelijk druk van aan de opslaglijn. Twee loepzuivere aces van De Vries en 16-14. Nadien lukte het aanvallend weer amper en Achel nam weer over. Het noopte Depestele tot een time-out bij 17-18. Bij 20-22 was het weer prijs na een nieuwe pijnlijke misser van Ekstrand: 20-22. Het zag er helemaal beroerd uit na de 20-24 maar Menen herleefde met Ekstrand aan de opslag. Het forceerde een setbal maar kraakte in moneytime.

Opdoffer van jewelste

Weer een opdoffer van jewelst die Menen ook meesleept in de derde beurt: 1-4. Depestele had De Vries als hoekspeler gezet, Colson als opposite en De Beul in het midden gedropt. Menen herstelde zich nog van de 7-11 maar zag Achel dan weer uitlopen tot 13-16. Decospan haalde nog tevergeefs alles uit de kast maar bleef verweesd achter met een droge 0-3 om de oren.

Zaterdag komen de Decospanspelers weer in eigen zaal in actie. Aalst, de ex-ploeg van Martijn Colson, komt dan op bezoek. De Oost-Vlamingen draaien mee aan de kop van de klassering en klopten recent nog Maaseik. Menen zal dus een goede beurt moeten maken als het aanspraak wil maken op puntengewin.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier