De Red Dragons openen met zege tegen Letland

Vreugde bij de Red Dragons na het winnen van hun match tegen Letland.© MPM
Vreugde bij de Red Dragons na het winnen van hun match tegen Letland.© MPM
Redactie KW

Voor het eerst in anderhalf jaar werkten de Red Dragons nog eens een officiële wedstrijd af en het was meteen prijs voor Sam Deroo en zijn kompanen. In de eerste poulematch klopten ze Letland met 1-3: 25-19, 16-25 , 14-25 en 21-25. Kobe Brems van Menen speelde in de basis, Matijs Desmet van Knack Volley Roeselare maakte een invalbeurt.

De Belgen hadden pas vrijdagmiddag voor het eerst op Estse bodem getraind na een lange reisdag daags voordien. Toch verwachtte Fernando Muñoz bij zijn vuurdoop als bondscoach van de Red Dragons dat zijn jonge garde resultaten zou boeken op dit toernooi. In Estland zijn nog steeds geen toeschouwers toegelaten op indoorwedstrijden en daarom vormde de eerder kleine, gezellige universiteitssporthal van Tartu het ideale decor voor deze Golden League.

Achtervolgen

Maar het zou al snel minder aangenaam worden voor de Red Dragons die in de openingsfase al meteen moesten achtervolgen omdat de aanvallers maar moeilijk tot scoren kwamen. Bij 9-4 greep Muñoz al naar een eerste onderbreking. Daarna kwam de receptie iets minder waardoor er geen kans kwam om de kloof te dichten. Een ace van Sam Deroo zorgde bij 14-11 wel even voor tevergeefse hoop.

De Letten stoomden relatief eenvoudig door naar setwinst maar de roodhemden hadden meteen een passend antwoord klaar na de herneming. De Letse coach werd bij 5-9 al tot een time-out gedwongen. Deroo, Cox en Rousseaux vonden nu wel de openingen en de tegenstander kwam er niet meer aan te pas. Deroo blokte naar 11-17 en Wout D’Heer vierde zijn korte invalbeurt ook met een blok: 14-22. Cox besliste het spel met een slim legballetje.

Sterke partij

De Red Dragons leken nu helemaal gelanceerd: Van de Velde scoorde de 3-6 middendoor en Van Elsen blokte Letland in de wanhoop. De schaapjes echter nog niet direct op het droge want Letlande acete zich naar 11-14. Van Elsen deed de rust terugkeren met twee perfecte bloks: 12-19. De ingevallen Desmet acete naar setwinst.

De spanning keerde terug in de vierde set: 7-7, 10-10 en 15-15. Maar wanneer de nood het hoogst was, ontpopte Sam Deroo zich tot de ideale vriend. Sterke partij van de Belgische kapitein die zijn ploeg uiteindelijk over de streep trok. België begint zo met een logische overwinning aan deze European Golden League.

Morgen nemen Deroo en zijn maats het op tegen Spanje dat op de openingsspeeldag zwaar ten onder ging tegen het gastland. (MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier