Daniel Vanden Berghe stopt als voorzitter van de Liga

Daniel Vanden Berghe is niet langer voorzitter van de Liga. (Foto RN) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Lode Blomme

De ex-voorzitter van Knack Roeselare stapt na 18 maanden op een geeft als voornaamste reden het verschil in belangen tussen de grote en kleine volleybalclubs op.

Daniel Vanden Berghe deelde zijn ontslag zelf mee. Zijn mail gericht aan de pers bevatte heel wat frustraties. “Ik heb geprobeerd om op een zo neutraal mogelijke manier voorzitter te zijn van de Liga. Samen met de bestuurders hebben we geprobeerd om regels en structuren in de Liga te brengen om er een gesmeerde machine van te maken. Helaas moet ik vaststellen dat dit maar met mondjesmaat gelukt is….”

“De verschillen en belangen van de clubs, zowel structureel, organisatorisch, sportief, maar vooral commercieel, liggen mega-ver uit elkaar. De kleinere clubs voelen zich bedreigd door de grotere en de grotere vinden dat ze geremd worden in hun groei en ontwikkeling door de kleinere. Deze verschillende clubs doen samenwerken in een harmonieuze en gesmeerde vereniging is mijn inziens een onbegonnen werk of toch tenminste een werk van zeer lange adem.”

“Niet mijn stijl”

“Ik ben een man van het compromis, het overleg en het constructief met elkaar samenwerken en woelige vergaderingen met veel gekibbel en geruzie, met aantijgingen links en rechts, zijn niet mijn stijl en niet aan mij besteed. Daarom heb ik besloten voor mijzelf en voor mijn gezondheid om er mee te stoppen”, aldus nog Daniel Vanden Berghe, die tien jaar voorzitter was van Knack Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.