Damesvolley Waregem staat voor zware klus op veld van leider Avelgem: “Zonder druk zijn we op ons best”

Damesvolley Waregem mikt dit seizoen op de middenmoot. (foto ELD)
Redactie KW

In Promo 1 verloor Damesvolley Waregem A vorig weekend op het veld van VKt Torhout B met 3-1. Leider Kerdavo Avelgem is zondagavond de tegenstander van dienst.

Geen vierde zege voor Damesvolley Waregem A tegen VKt Torhout B. Toch kon de ploeg van Irene Chanterie een setje meepikken. Het werd 26/24, 18/25, 25/18 en 25/21. “We moesten optornen tegen een heel enthousiast Torhout. We waren zelfs een beetje onder de indruk”, vertelt de 22-jarige Irene Chanterie. “De opslagdruk was groot, waardoor we nooit in ons spel kwamen.”

Niets te verliezen

“Zondag tegen Avelgem hebben we echter niets te verliezen. We spelen tegen een topper van formaat die nog geen enkele wedstrijd verloor. We gaan alvast zonder druk naar daar, dan zijn we soms nog op ons best. Je weet nooit, als wij een goede dag hebben en zij een slechte. In de voorbereiding kwamen we hen al eens tegen, dus weten we dat ze collectief heel sterk zijn. Ze zorgen dat de tegenstander in de fout gaat, en spelen het meestal slim en volwassen.”

“Na een rugoperatie, waar ik normaal een jaar moest van revalideren, maar dit in vijf maanden klaarde, ben ik blij dat ik opnieuw op het veld mag staan”, gaat de leerkracht verder. “Maar vorig weekend moest ik opnieuw de strijd staken na een verkeerde beweging. Hopelijk ben ik tijdig hersteld. Ik ben al blij waar ik momenteel sta. Ik haal nog niet mijn oude niveau. Ik moet blijven revalideren en hard werken, en hopen dat ik er tijdens de terugronde weer helemaal sta.”

“Ik ben ook trainster van de U13 provinciaal en regionaal A. Het is soms heel druk, maar het valt te combineren met mijn voltijdse job als leerkracht aardrijkskunde en geschiedenis aan het PTI in Kortrijk. Ik krijg hier heel veel liefde voor terug van mijn speelstertjes. Dat maakt veel goed (lacht).”

Nationale 3

“Het doel is om met de club in nationale 3 te geraken. Daar staat geen tijdslimiet op, we laten het op ons af komen. Het doel is om met eigen opgeleide speelsters dit te bereiken. Daar gaat natuurlijk ook een dosis geluk mee gepaard, afhankelijk wat er gebeurt in de andere reeksen. Voor dit seizoen mikken we op de middenmoot. We wonnen al drie keer, maar verloren ook drie partijen met 3-2. We zijn dus goed op weg, maar we moeten blijven werken”, besluit Irene Chanterie.

(EL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.