Damesvolley Waregem organiseert Belgisch Beachvolley Championship

Er werd al getraind op de nieuwe terreinen.© Damesvolley Waregem
Er werd al getraind op de nieuwe terreinen.© Damesvolley Waregem
Redactie KW

Damesvolley Waregem mag deze zomer een manche van het Belgian Beachvolley Championship organiseren. Op 9, 10 en 11 juli 2021 wordt Waregem voor kort een beachvolleystad.

“We hopen op stralend weer, wat de sfeer en de sportieve prestaties ten goede zal uitkomen”, zegt voorzitter van Damesvolley Waregem Yves Chanterie. “We hopen op de nodige versoepelingen zodat supporters mogen meegenieten van dit topsportevenement.”

Door de annulatie van het beachvolley seizoen in 2020 kreeg Damesvolley deze unieke kans. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het kampioenschap dat Waregem een wedstrijd toegewezen krijgt. De wedstrijden zullen te volgen zijn op de site van het Jeugdcentrum.

Hulp van partners

Doordat Waregem niet beschikt over beachvolleyterreinen moest Damesvolley Waregem een geschikte partner zoeken die de aanleg van de velden kon realiseren. Dat werd firma Devagro, een wegenbouwbedrijf uit Desselgem. Stad Waregem helpt ook mee en stelt een site ter beschikking. Ze bieden ook technische en praktische ondersteuning bij de organisatie van de manche. “Uiteraard zijn we blij met hulp. Een dergelijke organisatie kan alleen maar tot stand komen als er ook steun is van lokale partners. De firma Devagro en Stad Waregem maken, naast nog een aantal andere bedrijven, het mee mogelijk om dit te realiseren”, zegt Chanterie.

Er werden drie terreinen aangelegd.© Damesvolley Waregem
Er werden drie terreinen aangelegd.© Damesvolley Waregem

Ondertussen werden er al drie terreinen aangelegd en iedereen bij de club is enthousiast om te beginnen. “Het is een hele organisatie en een serieus budget om het allemaal rond te krijgen, maar een club als Damesvolley Waregem is het aan zichzelf verplicht om ook een beachvolley-werking op te starten”, vertelt Yves. “Het organiseren van een manche van het Belgian Beachvolley Championship is een hoogtepunt in onze werking.”

Kampioenschap

Al bijna 30 jaar wordt het Belgian Beachvolley Championship georganiseerd in de schoot van TopVolley Belgium. Het bestaat uit 10 manches die allemaal op verschillende locaties worden gespeeld met de Masters als apotheose, daar spelen de beste spelers en speelsters van de manches tegen elkaar.

Het programma

Zaterdag 03/07: Jeugdtornooi

Vrijdag 09/07: De Devagro Cup: een bedrijventornooi, waar Waregemse ondernemingen het tegen elkaar opnemen

Zaterdag 10/07: Belgian Beachvolley Championship : kwalificaties

Zondag 11/07: Belgian Beachvolley Championship : 1/8e finales tot en met de finales. (EC)

Iedereen kan zich nog inschrijven voor het jeugdtornooi via secretariaat@damesvolleywaregem.be. Adres: Zuiderlaan 45, Jeugdcentrum, 8790 Waregem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.