Damesvolley Waregem kent geen problemen met Klein Brabant Puurs: “Het ging vlotter dan verwacht”

Alexandra Boev, damesvolley Waregem, is in goeie doen. (foto ELD)
Redactie KW

Damesvolley Waregem zorgde vorig weekend voor een aangename verrassing door Klein Brabant Puurs uit N3 uit de beker te knikkeren met 3-0. Voor de ploeg van Alexandra Boev (22) al de vierde zege op een rij.

De 25-17, 25-14 en 25-14 zeggen genoeg. Waregem kende weinig problemen met Puurs. “Ik denk dat niemand verwacht had dat we zo vlot het laken naar ons toe zouden trekken”, glundert de 22-jarige Alexandra Boev, een van de sterkhouders van het team.

“We hadden op z’n minst meer tegenstand verwacht. Als we net als zaterdag in topvorm zijn, kunnen we elke ploeg aan. De sfeer in het team is heel goed, en iedereen wil ervoor gaan, wat heel belangrijk is. Momenteel brengen we mooi volleybal, en de afspraken op het veld zijn goed. Soms zijn het de details die beslissen. Nu zitten we al een tijdje in een goede flow. Ikzelf ben maar een stukje van de puzzel. Ik heb hier heel wat sterke medespeelsters die het niveau omhoog tillen.”

“Thuis kunnen we, met een trouwe schare supporters achter ons, altijd iets meer”

Volgend weekend staat met Volley Team Brugge een rechtstreeks concurrent tegenover de ploeg van Alexandra. “We mogen onze tegenstander in De Treffer ontvangen, wat toch een voordeel moet zijn voor ons”, gaat de Herseelse verder.

“Thuis kunnen we, met een trouwe schare supporters achter ons, altijd iets meer. We krijgen een heel goede opponent voorgeschoteld, een mix van jonge en ervaren speelsters. In de voorbereiding kruisten we al eens de degens met hen, en toen was het alvast spannend. Nu zullen we er zoals steeds voor de volle 200 procent voor gaan. Vorig jaar hebben we al eens samen getraind met Brugge in een uitwisselingsproject. Een topervaring waarbij we al enkele speelsters leerden kennen.”

Plezier en vooruitgang

Alexandra maakte drie seizoenen geleden de overstap van VC Hersele-Borsbeke. “Ik was actief bij Hersele, mijn woonplaats, maar was de jongste van de ploeg in eerste divisie. Het niveau was toen iets te hoog en ik wilde opnieuw plezier beleven aan het spelletje en blijven vooruitgang boeken. Toen een speelster van Waregem me contacteerde, en ik eens ging meetrainen, kwam ik in een supergroep terecht. Het is een heel leuke club met een goede trainer en toffe speelsters. Dit alles samen zorgde ervoor dat de veertig minuten reistijd naar Waregem niet zo erg zijn. Ik heb dit er graag voor over. Ik ben net afgestudeerd als lerares lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie, en ben dus aan het solliciteren”, besluit Alexandra Boev.

(EL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.