Dames Wivo Wingene zondag op bezoek bij leider Kruikenburg Ternat: “Het wordt een moeilijke wedstrijd”

© Foto Kurt
Redactie KW

De dames van Wivo Wingene doen het goed en staan momenteel op een vijfde plaats in Nationale 3A. De komende wedstrijden kunnen echter belangrijk zijn om de top van het klassement te bepalen. Er wachten twee moeilijke verplaatsingen, te beginnen met leider Kruikenburg Ternat zondag.

“Ik ben nu aan mijn tweede seizoen toe bij de eerste damesploeg van Wivo Wingene, maar vorig jaar hebben we natuurlijk weinig kunnen spelen door corona. Bij de jeugd heb ik altijd in Wingene gespeeld tot en met enkele jaren in de tweede ploeg”, opent de 25-jarige middenspeelster Jana Vandeputte uit Wevelgem, die turnleerkracht is in het lager- en kleuteronderwijs in GBS De Zonnebloem in Zonnebeke. “We verwachten een heel sterke tegenstander komend weekend tegen leider Kruikenburg Ternat. Ze hebben afgelopen weekend met 3-2 gewonnen van Oudegem. Wij verloren twee weken geleden nog met 3-1 in Oudegem. Dus dat zegt al veel over de sterkte van de ploeg die ons te wachten staat. Vorig weekend hadden we geen wedstrijd omdat Selection FVWB forfait geeft bij alle uitwedstrijden.”

“Deze wedstrijd en de volgende tegen Vlamvo Vlamertinge zullen moeilijk en belangrijk zijn. Ik denk dat de komende matchen vooral zullen aantonen waar onze plaats is in het klassement. We spelen tegen twee ploegen uit de top drie en dit telkens op verplaatsing. Het zullen uitdagende matchen worden.”

De komende matchen zullen aantonen waar onze plaats is

“We hebben globaal op alle posities een sterk team. Zowel aanvallend als verdedigend staan we zeker en vast ons mannetje. Bij ons laatste duel hadden we een mindere match, maar we proberen deze snel achter ons te laten en door te gaan naar de volgende. We weten opnieuw waaraan we moeten werken”, knipoogt Jana.

“Aangezien we nog niet zo lang bezig zijn aan het seizoen, vind ik het nog wat moeilijk om in te schatten wat we mogen ambiëren in het klassement. En ambities? Top vijf, dat zou denk ik een mooi resultaat zijn. We zijn tenslotte ook met veel nieuwe speelsters dus mogen we ook niet te streng zijn voor onszelf.”

“Persoonlijk wil ik vooral een goed seizoen draaien waarin ik een meerwaarde kan zijn voor de ploeg. Momenteel blijven we gespaard van blessures en kunnen we op een volledig fitte kern rekenen om de komende belangrijke matchen aan te gaan.” (RB)

Zondag 28 november om 18.30 uur: Kruikenburg Ternat A – Wivo Wingene A.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.