Dames Optima Lendelede slaan tweede grote vis aan de haak : Marta Sobolska

Marta Sobolska in actie op het beachvolleytornooi van Knokke. © VDB
Wouter Vander Stricht

Na Yana De Leeuw heeft Optima Lendelede nu ook Marta Sobolska (29) weten te strikken. De receptie-hoekspeelster is al twee jaar op rij Belgisch kampioene beachvolleybal. De jongste twee seizoenen was ze niet actief in de zaal, de draad pikt ze nu op in het Liga B-team van Lendelede.

Marta Sobolska is de tweede versterking die teamverantwoordelijke Joost Kerckhof trots mag aankondigen. Zopas vertrok de Canadese Charlotte Sider opnieuw gedwongen – ze werd uitgewezen – naar haar thuisland, een vervangster voor volgend seizoen kon nu al op de kop getikt worden.

Marta Sobolska is een naam als een klok in het volleybalwereldje. Ze werd geboren in Wroclaw, maar haar volleyballende pa Tomasz Sobolski loodste het gezin naar België. Volleyballen deed hij voor Knack Roeselare, maar in de nadagen van zijn carrière ook nog bij Lendelede.

Marta begon te volleyballen bij Bevo Roeselare, via Zwevezele, De Haan en Michelbeke trok ze naar haar geboortestad Wroclaw. Daarna speelde ze nog bij Tongeren, de jongste twee jaar zette ze alles op het beachvolleybal. En met succes, want ze won tweemaal de Belgische titel aan de zijde van Katrien Gielen.

Haar partner Ward Coucke – ook al ex-Knack – is bijna hersteld van een blessure. Hij speelt bij Liga A-club Waremme. Het koppel zoekt een huis dichter in de buurt, want Marta is aan de slag gegaan als Account Manager bij Knack Roeselare en Bistro Schiervelde. “Lendelede is een ambitieuze club. Als kind vergezelde ik er vaak mijn pa, maar de sporthal is na al die jaren niet meer te herkennen. De vernieuwde infrastructuur was een aangename verrassing.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.