Dames Hermes mikken nog op Europees ticket

© VDB
Redactie KW

De Oostendse dames behaalden een klinkende zege bij Charleroi en blijven in het klassement zo in het kielzog van Antwerp. Zaterdag staat in de Mister V-Arena een eerste confrontatie tussen beide favorieten geprogrammeerd. “Indien we ons Europees niveau halen, hoeven we echter niet te vrezen.”

In de onderlinge stand staan de dames uit de Scheldestad twee punten voor. Dat zou na zaterdag wel anders moeten wezen. “Ik was vooral tevreden dat we onze eerste moeilijke opdracht tot een goed einde konden brengen. Antwerp liet thuis tegen Lendelede zoals verwacht geen steken vallen. Zo blijft hun verkregen voorsprong intact. Ik verwacht trouwens geen cadeaus van andere ploegen in onze poule. Het zal duidelijk tussen ons beiden gaan. Nu is het belangrijk om hen op achtervolgen te zetten. Zo wordt de druk bij elke kleine misstap veel groter. De vijfde plaats behoort ons toe. Antwerp speelde wel een sterk seizoen en kon ons twee keer in de luren leggen (Hermes won tweemaal met 3-2, red.) Ook nu zal het een duel op et scherp van de snee worden. Wij hebben ons na de twee te vermijden nederlagen goed herpakt. Onze vele tiebreaks hebben ons in de rangschikking heel wat pijn gedaan. Ook nu zal ik bij de derde set toch even mijn hart vasthouden. Indien we ons Europees niveau halen, hoeven we echter niet te vrezen. Ik hoop dat we na dit weekend wat geruster mogen wezen”, aldus Deveylder. Voorzitter Develter wil er alles aan doen om zoveel mogelijk volk bijeen te rapen en hangt er terug een VIP-gebeuren met maaltijd aan vast.

De kern voor volgend seizoen is ondertussen compleet geraakt. Libero Megan Vanden Berghe tekende één seizoen bij en ook de 19-jarige opposite Kaat De Boeck komt over van VDK Gent. Zij krijgt een blij weerzien met coach Deveylder waar ze vroeger nog bij VDK Gent B in eerste divisie voor speelde. Duidelijk een transfer met zicht op de toekomst. (JLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier