Dames BWC Lendelede klaar voor nieuw seizoen met professionele omkadering

Van de huidige kern vertrekt onder andere spelverdeelster Yana De Leeuw. © a-Bart
Redactie KW

Black and White Company Lendelede is bijna rond met de ploeg voor volgend seizoen.

Eerder al werd bekendgemaakt dat er meer budgettaire ruimte zou komen voor de damesploeg in Liga A. Van de huidige kern vertrekken de spelverdeelsters Yana De Leeuw en Liesje Poot, ook Celine Platteeuw verkast en Freya Deleu kapt met het volleybal na een blessure.

De nieuwkomers zijn de spelverdeelsters Jutta Van de Vyver en Celeste Deforche en de aanvalsters Coline Coessens en Julie Smeets. Er is ook al een mondelinge overeenkomst met een buitenlandse speelster die eerstdaags het contract tekent en er zijn onderhandelingen lopende met nog twee buitenlandse speelsters.

Lendelede maakt ook werk van de technische omkadering op meer professionele basis. Dries Witebolle blijft wel trainer/coach met als T2 nieuwkomer Christophe Van de Plasch. Huidig T2 Laurents Deprez krijgt Lendelede D onder zijn hoede en kan als T3 bijspringen. Met Bart Coussement uit Nokere werd een physical trainer aangetrokken die gespecialiseerd is in revalidatie. Hij zal elke training – er wordt drie keer per week getraind met de mogelijkheid een vierde training mee te pakken – aanwezig zijn om revaliderende speelsters op te volgen.

Lendelede dames wil zich in zijn tweede seizoen in Liga A nadrukkelijker manifesteren.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier