Coach Marke-Webis B: “Tevreden met negende plaats”

Coach Dieter Vandenbroucke beseft dat zijn team voor een lastig seizoen staat. © MPM
Redactie KW

Na meer dan tien seizoenen in tweede divisie mag Marke-Webis B eindelijk weer een stapje hogerop opdraven.

Met 21 gewonnen wedstrijden op 22 kende Marke-Webis B een droomseizoen in tweede divisie. Maar de euforie maakte toch al snel plaats voor realisme. “Het zal allicht niet eenvoudig worden”, beseft coach Dieter Vandenbroucke. “We kenden omwille van vele afwezigen een heel wisselvallige voorbereiding. Toch heb ik het gevoel dat we er klaar voor zijn, want de voorbije weken draaide het toch al beter.”

Marke-Webis begint de competitie in eigen zaal tegen Aalter. “Die ploeg ken ik nog van twee jaar geleden toen ze kampioen werden in onze reeks. Vorig jaar bengelden ze in de onderste regionen in eerste divisie, dus zouden we er best aan doen om die ploeg in onze eigen zaal te kloppen. Maar we mogen onszelf ook niet te veel druk opleggen”, vindt de coach.

Rustig seizoen

De groenhemden zullen het moeten rooien zonder Brecht Plasman (gestopt) en Sam Veys (knie- en schouderoperatie). Ook middenman Tim Surmont zal een tijd buiten strijd zijn. “Hij sukkelde vorig seizoen al met de schouder en de zomerrust bracht geen soelaas, dus dringt een operatie zich op”, zucht Vandenbroucke. “Met Quinby Tertooy en Maarten Heytens tellen we twee nieuwe middenmannen waarin ik ook veel vertrouwen heb.”

Over de ambities hoeft Vandenbroucke niet lang na te denken. “Ik zou al tevreden zijn met een rustig seizoen waarin we een paar uitschieters kunnen realiseren. Als we rond de negende plaats stranden, zou ik ons seizoen als geslaagd bestempelen want we komen in een heel sterke reeks terecht.”

(MPM)

Zaterdag 16 september om 17 uur: Marke-Webis B – Aalter.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.