https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Coach Kris Van Boxelaer en Vlamvo A openen zaterdagavond tegen Puurs“Enkel tevreden met driepunter”

Coach Kris Van Boxelaer steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. © EF
Redactie KW

Na een meer dan geslaagde voorbereiding is de A-ploeg van Vlamvo Vlamertinge volledig klaar voor het nieuwe seizoen. Coach Kris Van Boxelaer steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken en spreekt vol vertrouwen over zijn speelsters. “Wij gaan voluit voor de top drie.”

Vlamvo Vlamertinge A opent het seizoen in derde nationale met een thuismatch tegen VC Syneton Puurs. “We willen net als vorig seizoen goed uit de startblokken schieten, met minder dan de drie punten zal ik niet tevreden zijn”, blikt de 59-jarige Kris Van Boxelaer vooruit. “Omdat het de eerste wedstrijd is, beschik ik niet over videobeelden van onze tegenstander. Door de lange onderbreking is het ook onduidelijk of Puurs zich kunnen versterken heeft. We hebben dus geen aanknopingspunten en gaan ons volledig focussen op onze eigen prestatie.”

Goede voorbereiding

Oost-Vlaming Kris Van Boxelaer heeft meer dan 20 jaar ervaring als coach. Hij kan dus perfect inschatten hoe ver de ambities van Vlamvo mogen reiken. “Ik kan alleen maar positief zijn over het niveau dat we tijdens de voorbereiding hebben gehaald. Ik voel veel gretigheid bij mijn speelsters, wat normaal is na zo’n lange periode zonder matchen. De ploeg heeft mijn manier van spelen en de accenten die ik leg ook volledig opgepikt. Ik beschik over een kern van twaalf speelsters die wat mij betreft allemaal in de basis kunnen starten. Dat geeft mij als trainer de mogelijkheid om in te grijpen tijdens de wedstrijd, zonder het risico van kwaliteitsverlies te lijden. Omdat ik het haat om te verliezen, ga ik ook bij een grote achterstand nog iets proberen om de match te doen kantelen. Ik ben veeleisend voor mijn speelsters, maar ook heel rechtvaardig.”

Hoog mikken

Kris Van Boxelaer durft de lat hoog te leggen voor zijn ploeg, een plaats in de top drie is het doel. “Dat is niet enkel mijn ambitie, maar die van de hele ploeg. Ik zie niet in waarom we ons zouden moeten verschuilen. Mijn speelsters beschikken over heel wat kwaliteiten en dus moeten we ook onze ambities durven uitspreken. We hebben hard getraind en onze voorbereiding toont aan dat we hoog mogen mikken. Een bijkomende troef is dat er heel wat jeugdspeelsters staan te trappelen om een stap hogerop te zetten. Ik pik geregeld een stuk van de training van onze U13 mee en daar is veel talent aanwezig. Er wordt bij Vlamvo trouwens al van kinds af aan op een professionele manier gewerkt.” (TVI)

Zaterdag 18 september om 20 uur: Vlamvo Vlamertinge A – VC Syneton Puurs.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.