Clubicoon Anshel Ver Eecke werkt aan comeback bij Decospan VT Menen

Dit seizoen kwam Anshel Ver Eecke nog niet in actie bij de club waar hij al ruim een decennium actief is. Aan de basis ligt een dubbele blessure. Eerst hield een heupoperatie hem aan de kant, nadien stak een knieaandoening stokken in de wielen. De supporters konden afgelopen zaterdag wel een nieuw talent ontdekken van Ver Eecke. Hij fungeerde immers als commentator tijdens de wedstrijd Menen-Borgworm.

© MPM

“Dat was toch een heel andere beleving”, voegt hij er meteen aan toe. “Normaal supporter ik langs de kant, leef ik me uit, geef ik aanwijzingen en zeg ik ronduit mijn gedacht tegen de ploegmakkers. Dat kon ik natuurlijk niet maken als commentator want er keken toch heel wat fans. Ik heb me nu gefocust op de positieve zaken en gelukkig waren die er ook in veelvoud tegen Borgworm. Maar ik had niet het gevoel dat ik een rolletje moest spelen vanuit de commentatorsstoel want uiteindelijk wisten de kijkers dat ik een speler ben die deel uitmaakt van het team en zó professioneel moest het nu ook niet zijn. Het was vooral een leuke beleving die voor mijn part nog een vervolg mag krijgen. Al blijf ik in eerste plaats het liefst een volleyballer. Tussen de lijnen staan is zoveel toffer dan eender welke andere job”, laat Ver Eecke er geen twijfel over bestaan.

Ik neem nu wél mijn tijd om deftig te revalideren

2020 is vooralsnog geen memorabel jaar geworden voor de aanvaller die al aan zijn elfde seizoen bij Menen toe is. Eerst werd zijn huwelijk uitgesteld wegens covid-19, nadien onderging hij een heupoperatie om dan eind september een knieblessure op te lopen. “Brute pech”, reageert hij.

“Na mijn heupoperatie had ik nochtans het gevoel dat ik weer klaar was om terug te keren op het hoogste niveau maar blijkbaar was ik iets te gretig en ben ik daardoor in een knieblessure gesukkeld. Ik mag niet twee keer dezelfde fout maken dus neem ik nu wél mijn tijd om deftig te revalideren.”

Krachtoefeningen

“Gelukkig geeft de club mij die kans en onder begeleiding van kinesist Delrue maak ik al stappen voorwaarts. Momenteel ben ik al volop bezig met krachtoefeningen in de praktijk van onze kinesist. Voorlopig is het nog moeilijk te voorspellen wanneer ik weer op het parket verschijn maar ik denk dat ik pas na Nieuwjaar weer naar mijn beste niveau kan groeien.”

Ook zonder bepalende speler Ver Eecke is Decospan bezig aan een sterk seizoen. Ze draaien na vier speeldagen nog bovenin de klassering mee. Hoe verklaart Anshel dat succes? “Twee bepalende factoren daarbij”, weet de receptiespeler. “Enerzijds is er onze coach Frank Depestele die heel wat leerde uit zijn eerste jaar als trainer. Je merkt dat de groep nu gemotiveerder is dan vorig jaar en dat er harder gewerkt wordt en anderzijds heeft de club gewoon keigoede transfers gerealiseerd waardoor we nu over een sterk uitgebalanceerd team beschikken.”

Verplaatsing naar Gent

Als Ver Eecke ook nog eens terugkeert, heeft Menen nog extra troeven. “Klopt, maar het blijft afwachten hoe mijn comeback zal verlopen. Vergeet niet dat ik toch een heel eind op non-actief stond. Maar als de puzzelstukken in mekaar vallen, zou het wel eens een zeer mooi seizoen kunnen worden.”

Zaterdag wacht met Gent een nieuwe verplaatsing. De vierde op vijf matchen. “We bewezen in het verleden al dat we ook buiten de Vauban goede resultaten kunnen neerzetten. In Gent wordt het een leuk weerzien met verschillende spelers maar we gaan vooral naar daar met de gedachte dat we er de drie punten kunnen pakken. Als iedereen zijn niveau haalt, moet dat lukken.”

(MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.