Canadese speelster van Optima Lendelede het land uitgezet wegens… te weinig studiepunten

Joost Kerckhof en de Canadese aanwinst Charlotte Sider bij het begin van het seizoen. © VDB
Redactie KW

Charlotte Sider, die al het hele seizoen op de receptie-hoek speelde bij Liga B-club Optima Lendelede, is vandaag op het vliegtuig richting Toronto gestapt. Haar verblijfsvergunning werd niet verlengd wegens te weinig studiepunten. Gisteravond werd inderhaast nog een afscheidsfeestje gebouwd in Lendelede.

Charlotte Sider (23) kwam voor het seizoen over van Canada naar VT Optima Lendelede dat even daarvoor naar de Liga B was gepromoveerd. Een dijk van een speelster voor de club, een kans om hier te studeren, het land te leren kennen en ondertussen te blijven volleyballen voor de Canadese. Onder impuls van ‘Char’ beleeft Lendelede tot nu toe een zorgeloos seizoen.

Maar plots kwam er een kink in de kabel. Nu blijkt dat Charlotte te weinig studiepunten verzamelde, moet ze het land uit. 30 dagen geleden werd ze daarvan op de hoogte gebracht. Joost Kerckhof, bij wiens gezin in Deerlijk Charlotte inwoonde, verzette nog hemel en aarde maar niks mocht baten.

Woensdagavond 9 maart namen de speelsters van Optima Lendelede afscheid van 'Char'. (Foto WVS)
Woensdagavond 9 maart namen de speelsters van Optima Lendelede afscheid van ‘Char’. (Foto WVS)

Woensdagavond 9 maart werd in sporthal Steuren Ambacht nog een afscheidsfeestje gehouden. Charlotte – een nuchtere ziel – had zich ondertussen bij de situatie neergelegd : “Uiteraard is dit jammer en uiteraard had ik hier het seizoen willen uitdoen. Ik zal vooral de mensen van Lendelede missen”, klonk het bij het afscheid.

Het volledige artikel lees je Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.